Košarkarji Uniona Olimpije so tekmovanje v ligi Aba končali s petnajstim porazom in tako zaostali za ciljem, ki so si ga zadali pred začetkom sezone. Glede na uvrstitev - dokončna bo znana po ponedeljkovih tekmah - so ostali brez nastopa v evropskem pokalu v prihodnji sezoni, hkrati pa so tako kot že štiri leta na domačih prizoriščih šele drugi slovenski klub v ligi Aba.

Za Krko je Union Olimpija zaostala eno zmago, sta pa slovenska kluba v tej sezoni skupaj zbrala več zmag kot predstavnika BiH, kar pomeni, da lahko v prihodnji sezoni v ligi Aba nastopajo tri slovenske ekipe.

Ljubljančani so na zadnji tekmi v Zadru nastopili motivirano in bili vse do zaključka v igri za zmago. Potem ko so nadoknadili zaostanek devetih točk iz začetka zadnje četrtine, so se v zadnjih dveh minutah dokopali do priložnosti za popoln preobrat. Pri izidu 75:72 sta Dino Murić in Sasu Salin zgrešila trojki za izenačenje, v izdihljajih tekme, potem ko so Zadrčani zgrešili kar štiri proste mete, pa je imel Murić met za zmago, vendar njegov poskus ni našel cilja.

Z zmago si je Zadar zagotovil obstanek v ligi Aba (izpadel je Široki Brijeg), dokončno pa sta znana tudi polfinalna para zaključnega turnirja, ki bo od 25. do 27. aprila v Beogradu. To sta Crvena zvezda - Cibona ter Cedevita - Partizan.