Pri izidu 100:100 in 24 sekund pred koncem košarkarske tekme v Madison Square Gardnu je bil storjen prekršek nad Benom Udrihom, ki pa je zgrešil drugi prosti met. Nato je Bradley Beal šest sekund pred zvokom sirene zadel koš za zmago Washingtona, za pokrivanje Beala pa je bil zadolžen ravno Udrih, a je branilec Washingtona brez težav zdrvel mimo njega. New York je imel nekaj sekund za zadnji napad, a je met zgrešil Carmelo Anthony in Knicksi so doživeli že 17. poraz sezone. Anthony je bil prvi strelec tekme z 32 točkami. V ekipi Washingtona je bil najučinkovitejši Martell Webster s 30 točkami, Beal jih je dodal 21.

"Verjetno bi se tekma odvila drugače, če bi zahteval še zadnji odmor, vendar pa je bila žoga že v Melovih rokah in se je tekma odvila, kot se je," je zapravljeno priložnost objokoval trener kratkohlačnikov Mike Woodson.

Zmago Miamija pokvarila poškodba Jamesa

Prvaki Lige NBA so na krilih LeBrona Jamesa, ki je dosegel 30 točk, devet skokov in devet podaj, ter Dwyana Wada s 27 točkami, premagali Utah s 117:94. Jamesa ni ustavila niti poškodba, ko si je v tretji četrtini zvil levi gleženj. Superzvezdnik je sicer po tekmi potrdil, da je poškodovan, zaradi česar je v sredo vprašljiv njegov nastop na derbiju Vzhoda, ko se bosta udarili moštvi iz Miamija in Indiane.

"Zelo sem navdušen, da sem se lahko vrnil nazaj na tekmo ter odigral brez težav do konca. Vendar pa dobro vem, da bo naslednje jutro, ko se bom zbudil, gleženj precej otečen in boleč," je dejal James.

Prvi domači poraz Indiane, Lakersi čakajo dvig Bryantove forme

Košarkarji Indiane so doživele prvi poraz na domačem parketu v letošnji sezoni. Detroit je bil boljši s 101:96. Josh Smith je dosegel 30 točk, Brandon Jennings pa jih je dodal 18 za zmago Detroita.

Los Angeles Lakers je doživel že 13. poraz v sezoni, potem ko je bila s 114:100 boljša ekipa Atlanta Hawks. Prvi zvezdnik jezernikov Kobe Bryant še ni povsem v formi, prispeval je le osem točk, ob metu iz igre 4:14.