Najboljša ekipa vzhodne konference in tudi prvenstva NBA Indiana je v domači dvorani gostila Sacramento Kings in slavila visoko zmago s 116:92. Paul George je 24 od svojih 31 točk dosegel v drugem polčasu, David West je k zmagi dodal 16 točk in osem skokov, Lance Stephenson pa 13 točk. To je bila še šesta zmaga za Indiana Pacers v zadnjih sedmih tekmah.

Zmaga, še 30. to sezono ob le sedmih porazih, je trenerju moštva Franku Voglu prinesla vstopnico za tekmo zvezd All-Star, saj ima Indiana najboljši zmagoviti odstotek v vzhodni konferenci zdaj zagotovljen. Tako Vogel kot trener vzhoda nasledil trenerja Miamija Erika Spoelstro, ki je vzhod vodil na lanski tekmi zvezd. Letošnja bo 16. februarja v New Orleansu.

Za kralje, ki so po treh zmagah tokrat doživeli visok poraz, je DeMarcus Cousins zbral 31 točk in 13 skokov.

Memphis Grizzlies so v domači dvorani z 90:87 premagali Oklahoma City Thunder. Junak večera je bil Courtney Lee, ki je 1,3 sekunde pred koncem rednega dela zadel oba prosta meta in tekmo končal pri 24 točkah. Grizliji so medse znova pozdravili španskega centra Marca Gasola, ki se je uspešno vrnil po 23 tekmah premora zaradi hude poškodbe levega kolena. Zach Randolph je zbral 23 točk in 13 skokov, Mike Conley pa je k zmagi dodal 19 točk. Izkazal se je tudi Marc Gasol, lani najboljši obrambni igralec lige NBA, ki je prispeval 12 točk in štiri skoke v 23 minutah na parketu.

Za goste, ki so vpisali še tretji poraz v zadnjih štirih tekmah, je neuničljivi Kevin Durant dosegel 37 točk, Reggie Jackson pa 17.

Luol Deng je dosegel 27 točk, Brazilec Anderson Varejao pa 18 in 18 skokov, skupno so gostujoči Cleveland Cavaliers zadeli 13 od 17 poskusov za tri točke in v dvorani Staples Center v Los Angelesu jezernikom prizadejali še 11. poraz v zadnjih 12 tekmah. Gosti so zmagali s 120:118. Za LA Lakers je Nick Young dosegel 28 točk, vendar je zgrešil trojko za izenačenje v zadnjih trenutkih tekme. To je bil še peti zaporedni poraz za nekdaj slovite jezernike, za katere je Jodie Meeks proti Clevelandu na poti do 26 točk zadel šest trojk, španski zvezdnik Pau Gasol pa je tekmo končal pri 20 in 12 skokih.