V Detroitu je bil mož odločitve Tayshaun Prince, ki je 10,8 sekunde pred koncem dvoboja zadel oba prosta meta za končno zmago. Bati so v sami končnici z neodgovorno igro zapravili kar 14 točk prednosti, na koncu pa vendarle na svoj račun vpisali enajsto zmago, Milwaukee pa je doživel trinajsti poraz. V zmagoviti ekipi je Prince dosegel 20 točk, Greg Monroe je dodal 14 točk in deset skokov, pri gostih pa je odstopal Monta Ellis s 30 točkami in devetimi podajami.

Ekipa iz mesta angelov še naprej melje svoje tekmece, njena zadnja žrtev pa je bila zasedba iz Utaha. Za prevladujočo kalifornijsko ekipo, ki je dosegla že 17. zaporedno zmago in je z razmerjem zmag in porazov 25-6 na prvem mestu v ligi NBA, je Jamal Crawford v zadnji četrtini dosegel 11 od svojih skupno 19 točk, najbolj učinkovit pa je bil Caron Butler z 29 točkami, njegov met za tri točke pa je bil 100-odstoten (6-6).

Na sporedu sta bili še dve tekmi: San Antonio je zanesljivo zmagal v Dallasu s 111:86, Sacramento pa je na domačem igrišču ukanil Boston s 118:96.

Vselej razburljiv in negotov teksaški obračun v American Airlines Centru v Dallasu se je končal z zmagoslavjem San Antonia. Francoski organizator igre Tony Parker je dosegel 21 točk in devet asistenc, Argentinec Manu Ginobili 20 točk, Tim Duncan pa 18 točk, deset skokov in tri blokade. Pri Dallasu, ki je dosegel že šesti zaporedni poraz, je bil strelsko najbolj učinkovit Darren Collison z 18 točkami.

Boston je v kalifornijski prestolnici doživel hud poraz. Kralji so slavili z 22 točkami prednosti, osrednja osebnost pa je bil Isaiah Thomas s 27 točkami, izkazal pa se je tudi DeMarcus Cousins s prvim trojnim dvojčkom v svoji karieri: 12 točk, deset skokov in deset podaj. Pri nerazpoloženih keltih sta Paul Pierce in Jason Terry dosegla po 20 točk, Kevin Garnett pa je 16 točkam dodal še 12 skokov in šest podaj. Odpovedal je motor ekipe Rajon Rondo, ki je prispeval 10 podaj, a dosegel zgolj dve točki.

Na silvestrski večer bo na sporedu šest tekem, Phoenix Suns Gorana Dragića pa bo gostoval v Oklahoma Cityju.