Najbolj napeto je bilo na peti tekmi med Oklahoma City Thunders in Memphis Grizzlies, za katere igra tudi slovenski košarkar Beno Udrih. V izjemno izenačeni seriji se je še četrta tekma zapored odločila šele v podaljšku, še tretjič pa so v dodatnih minutah več zbranosti in znanja pokazali košarkarji Memphisa, ki so tokrat slavili s 100:99. Ponovno ni šlo brez drame v zadnjih sekundah, saj so domači imeli 2,9 sekunde za zadnji napad, Kevin Durant je zgrešil met za tri točke, pod košem pa je bil najbolj spreten Serge Ibaka, ki je uspel žogo potisniti skozi obroč. A veselje v Chesapeake Energy Areni je bilo kratko, saj so sodniki pogledali posnetek in koš razveljavili, saj je Ibaka žogo izpustil po izteku igralnega časa. To je pomenilo zmago za goste, ki so tako v seriji povedli s 3:2 in bodo imeli v noči na petek v svoji dvorani priložnost, da z zmago še drugo leto zapored izločijo favorizirano Oklahomo.

Oklahomi tokrat ni pomagala niti izjemna predstava Russella Westbrooka, ki je s 30 točkami, 13 podajami in 10 skoki zabeležil trojnega dvojčka, 26 točk in 8 skokov pa je dodal Kevin Durant. V vrstah zmagovalcev je bil najboljši strelec Mike Miller, ki je dosegel 21 točk in jim dodal 6 skokov, izkazala pa sta se tudi Zach Randolph z 20 točkami in 10 skoki ter Marc Gasol, ki je v statistiko vpisal 11 točk in 15 skokov. Beno Udrih je na parketu preživel dobrih 15 minut in v tem času dosegel 6 točk, 2 podaji in en skok.

Nepričakovano hitro slovo bikov

V Chicagu so domači lovili zadnji vlak, saj so v seriji zaostajali z 1:3. A njihovi cilji so ostali neizpolnjeni, saj so bili gostje iz ameriške prestolnice ponovno boljši, tokrat s precej evropskim rezultatom 75:69. Pri Washingtonu sta bila najbolj razpoložena John Wall (24 točk in 7 skokov) in Nene Hilario (20 točk in 7 skokov), v vrstah domačih pa sta bila najboljša s 16 točkami Jimmy Buttler in Kirk Hinrich.

Washington v polfinalu vzhodne konference čaka obračun s prvaki zadnjih dveh sezon iz Miamija, ki so v prvem krogu končnice s 4:0 odpravili Charlotte Bobcats.

Clippers kljub zdraham okoli lastnika povedli s 3:2

Napeto pa bo še v seriji med Los Angeles Clippers in Golden State Warriors. Po štirih tekmah je bil izid 2:2, zato so bili domači odločeni, da ne zapravijo prednosti domačega parketa, kar jim bo prineslo dve zasključni žogi za preboj v naslednji krog. Čeprav je v zadnjih dneh v NBA vse v znamenju rasističnih izjav lastnika moštva Clippers Donalda Sterlinga, ki je včeraj prejel hudo kazen, so se košarkarji moštva iz Los Angelesa vseeno uspeli zbrati in priti do zmage s 113:103 in vodstva v seriji s 3:2.

Blestel je DeAndre Jordan s 25 točkami in 18 skoki, Chris Paul pa je dodal 20 točk, 7 podaj in 6 skokov. V vrstah bojevnikov je bil najboljši strelec Klay Thompson z 21 točkami, 18 sta jih dosegla David Lee in Andre Igoudala.