V Memphisu, ki je vknjižil še šesto zaporedno zmago, je bil najbolj razpoložen Zach Randolph z 21 točkami in kar 18 skoki, Španec Marc Gasol je prispeval 15 točk in 12 skokov. Na nasprotni strani je Kevin Durant dosegel 15 točk, Serge Ibaka je zbral dve točki manj in 10 skokov. Memphis s statistiko 35 zmag in 12 porazov ostaja na drugem mestu Zahoda.

Manj uspešni so bili Phoenix Suns. Golden State Warriors so jih v Oaklandu ugnali s 106:87. Sta pa zato tokrat za igro dobila priložnost oba brata Dragić. Zoran Dragić je v treh minutah dosegel točko iz prostega meta in dvakrat uspešno skočil pod obročema. Izkušenejši Goran Dragić je v statistiko vpisal 10 točk, štiri skoke, dve podaji in blok. Pri ekipi iz Arizone je bil najbolj učinkovit Morris Markieff, ki je v statistiko vpisal 17 točk in 11 skokov, Stephen Curry je na nasprotni strani dosegel 25 točk.

Slovenski organizator igre Goran Dragić, met iz igre 4:15, ni bil zadovoljen: "Težko je igrati proti takšni ekipi, potem ko smo jim začeli podarjati žogo. Ves čas so vršili pritisk in prihajali do odprtih metov ter lahkih košev." Phoenix, ki je doslej zbral 28 zmag ob 21 porazih je na osmem mestu razpredelnice Zahoda, ki še pelje v končnico prvenstva.

"Zelo redko se zgodi, da je na kupu zbrana druščina, ki najbolj od vsega sovraži izgubljati. Z nami ni dobro češenj zobati, po polčasu smo si rekli stopimo skupaj, igrajmo trdo in začnimo graditi razliko," je zmagovalno miselnost bojevnikov razkril Andre Iguodala, ki je prispeval 12 točk.

Atlanta zmagala 19. zapored, Cleveland desetič

Še naprej tekmece meljejo Atlanta Hawks, ki so v soboto premagali moštvo z repa lestvice Philadelphio z 91:85 in dosegli že 19. zaporedno zmago. Atlanta, ki ima 40 zmag in vsega osem porazov, je z novim zmagoslavjem utrdila vodstvo v razvrstitvi vzhodne konference in v ligi NBA.

Deseto zmago po vrsti je vpisalo tudi moštvo Cleveland Cavaliers, ki je s 106:90 premagalo ekipo Minnesota Timberwolves. Najboljši v majici Clevelanda je bil superzvezdnik LeBron James, ki je 16 od svojih 36 točk prispeval v zadnji četrtini. Kevin Love je na tekmi proti svojim nekdanjim delodajalcem iz Minnesote, navijači so Lova pospremili z glasnim neodobravanjem, zbral 14 točk in 17 skokov. Devetnajstletni Andrew Wiggins, ki ga je Minnesota dobila po prodaji Lova, je bil prvi strelec tekme s 33 točkami.