V medsebojnem obračunu slovenskih igralcev pa je bil uspešnejši 26-letni Ljubljančan. Dragić je dosegel 21 točk, medtem ko jih še štiri leta starejši Šempetran zbral deset. Dragić je ob tem v 32 minutah na parketu in metu 4:5 za dve točki in 1:5 za tri točke ujel še dve odbiti žogi, imel štiri podaje, dve ukradeni žogi in štiri izgubljene. Udrih na zmagovalni strani pa je zgrešil le en met iz igre (5:6) ter imel po dve ujeti, ukradeni ter izgubljeni žogi.

Za Milwaukee je to prva zmaga po štirih porazih in hkrati prva pod vodstvom novega trenerja Jima Boylana, dosedanjega pomočnika odslovljenega stratega Scotta Skilesa. Na drugi strani se kriza Phoenixa poglablja. Deset zaporednih porazov v gosteh ta klub, ki je le eno zmago oddaljen od 2000. v ligi NBA, ni doživel že 27 let. Zdaj ima devet porazov v zadnjih desetih tekmah, skupno pa štiriindvajset, še enkrat več kot zmag.

Trener Phoenixa Alvin Gentry je bil zato po tekmi upravičeno razočaran. "Ne moremo zdržati celo tekmo v istem ritmu. Igramo dobro večji del srečanja, nato pa pridejo črne minute in vse, kar smo si prej priborili, na hitro zapravimo. Tako poteka že praktično cela sezona in ni več veliko časa, da se izboljšamo."

Jezerniki znova poraženi, zgodovinski dosežek Nasha

Razočaranje se širi tudi pri Los Angeles Lakers; 16-kratni prvaki lige NBA, ki so pred začetkom sezone veljali za glavne favorite za naslov, so izgubili že četrto tekmo v nizu in zdrsnili na 44-odstotni izkupiček (15-19). Tokrat so pred svojimi gledalci izgubili proti Houstonu s 112:125.

Za poraz je bilo še najbolj žal Kanadčanu Stevu Nashu, ki se ni mogel veseliti zgodovinskega dosežka, saj se je z novimi desetimi podajami pridružil elitnemu klubu najboljših podajalcev lige. Prešel je namreč mejo 10.000 podaj v ligi NBA, kar je doslej uspelo le štirim igralcem - Johnu Stocktonu (15.806), Jasonu Kiddu (11.969), Marku Jacksonu (10.334) in Magicu Johnsonu (10.141). "To je brez dvoma lep dosežek, vendar bi se raje veselil zmag," je dodal Nash.

Lakers so sicer nastopili brez poškodovanih Dwighta Howarda in Paua Gasola, tako da sta glavno breme v napadu nosila Metta World Peace (24 točk) in Kobe Bryant (20). Pri Houstonu je James Harden z 31 točkami že trinajsto tekmo v nizu presegel mejo 25 doseženih točk.

Poraz pred domačimi gledalci so doživeli tudi aktualni prvaki iz Miamija. Indiana je slavila s 87:77 in tako zabeležila že svojo enajsto zmago na zadnjih trinajstih tekmah. Pri zmagovalcih je izstopal Paul George z 29 točkami, pri Miamiju pa je Dwyane Wade zbral 30 točk, LeBron James pa 22.