Junak večera je bil sicer domači košarkar James Harden, ki je dosegel 37 točk, mož odločitve pa Aaron Brooks z uspešno izvedenima prostima metoma 17 sekund pred koncem tekme. Osebno napako nad njim je napravil prav Udrih.

Gosti so sicer imeli priložnosti za izenačenje, a jih niso izkoristili. Najprej je zgrešil Iman Shumpert (skupaj je dosegel 26 točk), skok je dobil Andrea Bargnani, in podal do Udriha. Ta je vrgel iz skoka, a ob izteku časa se je žoga skotalila iz obroča, tako da je ostalo pri zmagi domačih. Udrih in J.R. Smith sta sicer ob tem manj kot minuto pred koncem oba zgrešila tudi meta za tri točke.

Prav Smithov poskus 19,9 sekunde pred koncem je bila ena ključnih napak. Namesto da bi Newyorčani ob izidu 100:100 izpeljali miren napad in imeli zadnji met na tekmi, se je Smith odločil takoj vreči za tri točke. Zgrešil je, Udrih pa je nato moral storiti osebno napako nad Brooksom.

»Resnično sem mislil, da zaostajamo za dve točki. Ko sem že bil pri metu, sem slišal Tysona Chandlerja vpiti, naj ne vržem na koš. Ampak bilo je prepozno ... Res nisem pokazal prave košarkarske inteligence v tej akciji,« se je s pepelom posul Smith.

Na drugih tekmah je Washington doma izgubil proti Torontu z 88:101, Atlanta proti Golden Statu s 100:101, Boston proti New Orleansu z 92:95, Dallas proti Los Angeles Clippers s 112:119 (pri zmagovalcih sta prednjačila DeAndre Jordan s 25 točkami in 18 skoki ter Blake Griffin s 25 točkami in 15 skoki), Denver je bil s 111:108 boljši od Memphisa, Los Angeles Lakers pa so s 110:99 ugnali Utah Jazz. Izkazal se je Pau Gasol s 23 točkami in 17 skoki.