Osemindvajset točk je za domače, ki so najboljša ekipa trenutno v ligi, zadel tudi Lance Stephenson, kar je njegov rekord kariere, Paul George pa je dodal 25 točk. "Želimo biti prvi nosilci končnice, zato se na vsaki tekmi trudimo tako, kot da bi bila odločilna," je dejal Stephenson.

Houston v prvem polčasu dosegel kar 73 točk, v drugem pa le 19

Kevin Durant, prvi strelec lige, je za moštvo Oklahoma City Thunder, ki je s 104:92 v gosteh premagalo Houston Rockets, dosegel 36 točk.

Houston je bil do polčasa na poti do gladke zmage, saj so pred zadnjima dvema četrtinama vodili s 73:59, ob tem pa so zadeli 12 so 20 poskusov za tri točke. Drugi polčas pa je postregel s povsem drugačno sliko na igrišču. Domači so v zadnjih dveh četrtinah dosegli vsega 19 točk, zgrešili vseh 14 poskusov izza črte in so sedaj lastniki rekorda NBA, na katerega pa ne morejo biti ponosni. Še nobena ekipa doslej še ni v enem polčasu dosegla kar 54 točk več kot v drugem. Reggie Jackson je bil s 23 točkami in šestimi ukradenimi žogami najboljši igralec domačih.

Na gostovanju lige NBA v Londonu so Brooklyn Nets s 127:110 premagali Atlanto Hawks. V razprodani O2 Areni, kjer so lani igrali finalno tekmo olimpijskih iger, je Joe Johnson proti svojim nekdanjim soigralcem iz olimpijskega mesta leta 1996 dosegel 26 točk v prvem polčasu, potem pa le še tri. V napadu sta mu uspešno pomagala Andray Blatche (20 točk, 14 skokov) in Paul Pierce (18).