Prvi strelec tekme je bil sicer Memphisov Zach Randolph, ki se je ustavil pri 24 točkah, temu pa je dodal še 10 skokov in šest podaj. Pri zmagovalcih je od Savinjčana več točk zbral le še španski zvezdnik Marc Gasol, ki je 16 točkam dodal 10 skokov. Na drugi strani sta bila strelsko bolje razpoložena le še Nikola Vučević in Victor Oladipo, oba sta dosegla 18 točk.

Po tekmi si je nove pohval prislužil Randolph, njegov trener Dave Joerger je dejal: "Začel je zgodaj, odigral 15 zaporednih minut. Potem je bil zelo jezen, ko sem ga poklical na klop. Menim, da je bil res vroč. Fantastičen je." Randolph pa kljub novi odlični predstavi ni bil posebej zgovoren. "Samo igram. Počutim se dobro, pridem v ritem in le igram," je bil kratek zvezdnik grizlijev.

Grizliji so večino tekme imeli vse vajeti igre v svojih rokah, Orlando pa se je v zadnji četrtini dvakrat približal na devet točk, bližje ni uspel. "Dvaindvajset točk v tretji četrtini in 14 točk v zadnji za Memphis, to jim daje možnost, da zmagajo in tekmujejo. Imajo željo, da se umažejo, če je to treba, igrajo skupaj in ne skrbijo, če bodo dobili udarec," pa je menil trener Orlanda Jacque Vaughn.

Na preostalih tekmah se je zmage veselil New Orleans, ki je bil z 99:74 boljši od Philadelphie, velik delež k uspehu je prispeval Anthony Davis, ki je dal 32 točk, desetkrat je še uspešno skočil. Oklahoma je brez Kevina Duranta premagala Minnesoto, rezultat je bil 92:84. Utah je doma klonil proti Bostonu z 90:99, Los Angeles Clippers pa so v napeti končnici s 102:98 ugnali Denver.

Na sporedu bi v noči na torek sicer moralo biti sedem tekem, vendar je vodstvo lige dve odpovedalo zaradi napovedanih snežnih neviht V New Yorku. Tekma med domačimi Knicks in Sacramentom bo po novem 3. marca, Brooklyn Nets pa bodo Portland gostili 6. aprila.