V Oklahomi so pričakovali veliki dvoboj najboljših strelcev lige, a je tisti iz New Yorka razočaral. Carmelo Anthony je prispeval zgolj 15 točk, medtem ko je Durant upravičil svoj sloves. Na 31 tekmah v sezoni je dosegel vsaj 30 točk, s čimer je na samem vrhu. "Lahko v obrambi pošlješ dva moža nadenj, a kaj ko je v zadnjem času Kevin tudi odličen podajalec. Svoje soigralce poišče na vsakem koncu igrišča. Nocoj je bil dober, zelo dober," je nemoč priznal trener gostov Mike Woodson.

Uspešnejši kot Newyorčani so bili Los Angeles Clippers, ki so kar s 123:78 premagali Philadelphio 76ers, kar je zmaga z najvišjo razliko v zgodovini franšize. Pri zmagi je sodeloval tudi Saša Vujačić, ki je v devetih minutah zbral pet točk, tri skoke, ukradeno žogo in tri izgubljene žoge. Blake Griffin je za zmagovalce dosegel 26 točk, DeAndre Jordan pa je pod obročema pobral 20 žog. Da bo to zgolj enosmerni promet, je bilo jasno že po prvi četrtini, ki so jo Kalifornijci, h katerim se je po poškodbi vrnil branilec Chris Paul, dobili kar s 46:15.

Vodilna ekipa lige Indiana Pacers je izgubila v Orlandu z 92:93. Pacers so še 37,7 sekunde pred koncem zaostajali zgolj za dve točki, razpoloženi Paul George (27 točk) je nato poskusil z novim metom za tri točke, a zgrešil. Na drugi strani so domači zadeli prosti met, Indiana je še dosegla koš s polaganjem 14,9 sekunde pred koncem, a to je bilo tudi vse, kar ji je uspelo.

Los Angeles Lakers so morali priznati premoč Chicagu s 86:92, Boston Dallasu z 91:102, Brooklyn je bil boljši od New Orleansa s 93:81, Cleveland je po podaljšku z 91:83 odpravil Memphis, Washington pa je premagal Sacramento s 93:84.