O številkah, ki se spreminjajo "vsako minuto", Križnar ni mogel natančneje govoriti, je pa poudaril, da so skoraj že dosegli svoj načrt ter da je največ zanimanja iz skandinavski držav, od koder pričakujejo okoli 1500 navijačev. Vse več je tudi zanimanja Turkov, v zadnjem hipu pa si obetajo tudi prihod grških in ruskih gostov, ki se sicer praviloma zanimajo bolj za drugi del prvenstva. Po njegovih napovedih bo ogromno tudi dnevnih gostov iz Italije.

Ob tem je Križnar pomiril slovenske košarkarske navdušence, saj so še na voljo vstopnice tako za tekme v Kopru kot za drugi del prvenstva. Pričakujejo namreč, da bodo določeno število vstopnic še dobili nazaj od partnerjev, sponzorjev in same Fibe, tako da se bo določena kvota vstopnic sprostila tudi na dan tekme ali kakšen dan prej.

EP je za Slovenijo velika priložnost

Križnar je ob tem poudaril veliko priložnost, ki jo evropsko prvenstvo predstavlja za Slovenijo, pri čemer pa bo veliko odvisno od nas samih. Dogodek bo prinesel "know how" za organizacijo podobnih dogodkov v prihodnje, veliko bo tudi raznih tujih poslovnih gostov in državnikov. "Tukaj bo Slovenija sama kriva, če ne bomo znali izkoristiti teh treh tednov," je še ocenil.

Vodja koprskega mestnega organizacijskega odbora Sekule Popovič je izpostavil, da so tako ob gostovanju Črne gore kot Italije podrobno spremljali dogajanje tudi na področju logistike in parkiranja. "Z veseljem lahko ugotavljamo, da večjih težav ni bilo," je pojasnil, nekatere manjše zadeve pa bodo po njegovih besedah odpravili do začetka prvenstva.

Policija bo skrbela za varnost in čim bolj tekoč promet

Policija bo na Obali v času prvenstva poskrbela za varnost tako v dvorani kot v navijaških conah in mestnem središču ter tudi v objektih, kjer bodo nameščene ekipe, je pojasnil predstavnik Policijske uprave Koper Tomaž Čehovin.

Domačini bodo sicer posledice športnega veledogodka občutili tudi v večji obremenjenosti cestne povezave med Portorožem in Koprom. Med prvenstvom v času predvidenih špic - med 12.30 in 16. uro ter med 19. uro in 19.45 - policija voznikom priporoča, da se izogibajo tej relaciji. Če se bodo na njej vseeno znašli, pa naj upoštevajo navodila policistov, ki bodo izvajali spremstvo reprezentanc. Sicer bodo policisti tudi na najbolj izpostavljenih krožiščih ob trasi, kjer bodo pred prihodom spremstev zaustavljali promet.

Ob čakanju na začetke tekem in po samih tekmah utegne priti do manjših incidentov, vendar Čehovin večjih kršitev s strani navijačev ne pričakuje.