Indiana Pacers je premagala Atlanto Hawks z 92:80 in na vzhodnem delu prav tako s 4:3 v zmagah izločila Atlanto. V zadnji tekmi večera, ki se je končala četrt ure pred osmo uro zjutraj po slovenskem času, je ekipa Los Angeles Clippers s 126:121 premagala Golden State Warriors in slavila s 4:3 v zmagah.

Udrih, edini Slovenec v letošnji končnici, je tokrat dobil veliko priložnosti za igro in jo strelsko dobro izkoristil, saj sicer ni imel dodatnih skokov ali podaj. Zadel je štiri od osmih metov iz igre, od tega trojko iz dveh poskusov, ter vse tri proste mete. V vrstah Oklahome je Russell Westbrook dosegel še drugi trojni dvojček v seriji, tokrat s 27 točkami, 16 podajami in 10 skoki. Kevin Durant, ki naj bi bil prihodnji teden po pričakovanjih imenovan za najkoristnejšega igralca lige, je bil s 33 točkami prvi strelec srečanja, zadel je vseh pet trojk in ujel še osem žog.

Grizliji so bili oslabljenim, saj zaradi kazni ni mogel pod obročema svojega deleža dati prvi strelec moštva Zach Randolph, Mike Conley pa je imel težave s stegensko mišico. Kljub temu je Mamhis dobro igral in po prvi četrtini povedel s 36:27, pa tudi v drugi je imel še 11 točk prednosti, potem pa je domačim uspelo priti v vodstvo in do končne zmage. Španec Marc Gasol (24 točk, šest podaj) in Conley (20 točk, devet podaj) sta bila najboljša igralca poražene zasedbe.

Igralci Oklahome se bodo v nadaljevanju merili s košarkarji Los Angeles Clippers, ki v prvem polčasu z Golden State niso niti enkrat vodili. Tretjo četrtino pa so dobili z 31:20 in zadnji del začeli s tremi točkami prednosti. V ogorčenem boju za preživetje sta se nato ekipi šestkrat zamenjali v vodstvu, preden je domačim uspelo zmagati. Blake Griffin (24 točk), DeAndre Jordan (15 točk, 18 skokov), Chris Paul (22 točk, 14 podaj), Jamal Crawford (22) in J.J. Redick (20) so bili del zmagovite zasedbe. Na drugi strani je bil Steph Curry s 33 točkami in devetimi podajami na pragu dvojnega dvojčka.

Paul George (30 točk, 11 skokov) je bil prvi mož Indiane, ki je bila kot prva nosila tik pred izločitvijo iz končnice, z dvema zaporednima zmagama pa si je priborila dvoboj z Washington Wizards. Lance Stephenson je dodal 19 točk in 15 skokov, na drugi strani pa je bil najučinkovitejši Kyle Korver (19). Igralcem Atlante je uspelo doseči rekord končnic NBA po številu poskusov za tri točke, toda iz 44 metov izza črte so zadeli le enajstkrat in si tudi s tem zapečatili usodo.