Fantje si med seboj stalno ponavljamo, da nas ne sme zajeti evforija, saj je zdaj vsaka tekma izredno pomembna. Že proti Grčiji moramo biti popolnoma osredotočeni in priti do nove zmage. Vem, da se morda že nekoliko ponavljam, a v moštvu res vlada odlična kemija. Navsezadnje lahko vidite na tekmah, da se ob vsaki dobri potezi spodbujamo, igralci na klopi so stalno na nogah in ploskajo. Vzdušje v moštvu je res enkratno.

Mnogi so menili, da je poraz proti Poljski znanilec, da nekaj v moštvu ne »štima«. A niti približno ni bilo tako. Enostavno nam na tisti tekmi ni šlo. Žal nam je bilo navijačev, a smo vedeli, da pomembne tekme za nas šele prihajajo. Selitev iz Zreč v Ljubljano ni prinesla večjih sprememb. Morda le to, da sedaj bivamo v središču Ljubljane. Takoj ko se pojavimo zunaj hotela, se okoli nas zberejo navijači, nam čestitajo, se želijo fotografirati in dobiti avtogram. Bolj čutimo košarkarsko evforijo, ki je te dni zajela Slovenijo. V Zrečah smo bili bolj na samem, bolj izolirani od celotnega dogajanja. Le nekajkrat se je pripetilo, da so se po tekmah pred hotelom zbrali okoliški prebivalci, po porazu s Hrvaško pa nas je pričakala celo godba. Lepo je, da so bili tam tudi v težkih trenutkih. Po neuspehu proti južnim sosedom smo bili nekoliko nervozni, a ko smo videli, da ljudje cenijo naš trud in borbenost, nam je bilo veliko lažje pri srcu.

Zmaga proti Italiji je imela še dodaten pomen, saj je ravno na dan tekme 33. rojstni dan praznoval Jure Balažič. Na večerji so mu tako pripravili posebno torto, zapeli pa smo mu tudi »vse najboljše«. Veliko je bilo smeha in dobre volje, kar je še dodatna potrditev, da v reprezentanci tokrat vlada posebno družinsko vzdušje.