Phoenix ima trenutno zmago več od Memphisa in eno manj od Golden Stata in Dallasa, eno od omenjenih moštev pa bo v zahodni konferenci na koncu rednega dela zasedlo nehvaležno deveto mesto in predčasno končalo sezono. Čeprav je Dragićev Phoenix v zadnjem času v izvrstni formi, saj je na zadnjih desetih tekmah zmagal kar osemkrat, pa so danes v klubu vsi močno zaskrbljeni. Slovenski organizator igre, ki je najboljši strelec moštva v letošnji sezoni, ima namreč ponovno težave z levim gležnjem, ki ga muči že vso sezono, saj si ga je zvil že trikrat in je zato že precej načet.

Dragić je izpustil včerajšnji trening, tudi na današnjem dopoldanskem pa bo počival, zdravniška služba Phoneixa pa ga bo poskušala usposobiti za večerno tekmo proti najboljši ekipi lige San Antoniu, ki bi v primeru osvojitve osmega mesta bil tudi nasprotnik Phoenixa v prvem krogu končnice. Morda se bodo pri moštvu iz Arizone nocoj sprijaznili s porazom in prihranili Dragiča in moči za še precej bolj pomembno tekmo, ki jih v Teksasu čaka jutri, saj se bodo pomerili z neposrednim tekmecem za končnico - Dallasom.

»Rad bi igral na vsaki tekmi, seveda. A bomo videli, kako bo z gležnjem in kako se bom počutil pred tekmo. Upajmo, da se bo stanje hitro popravilo in da potem bomo videli, če bom igral,« je za azcentral.com dejal Dragić, ki trenerja sonc Jeffa Hornaceka pušča pred veliko dilemo, ali naj slovenskega košarkarja prihrani za bolj pomembno tekmo v soboto ali pa naj gre na vse ali nič in z njim poskuša premagati tudi vodilno ekipo lige.

»Težko je iti v takšne tekme in razmišljati, kaj je najbolje storiti. Smo v takšni situaciji, da moramo dobiti vse tekme, če je le možno. Vemo, da če zmagamo vse, smo v končnici. Šli bomo v tekmo proti San Antoniu in dali vse od sebe. Bom pa nekaj časa zagotovo razmišljal o tem, če naj uporabim Dragića ali ne. Trenutno je njegov gleženj otečen in moramo paziti na to,« pred tekmama v Teksasu razmišlja Hornacek.