Na prvi domači tekmi v letu 2014 so imeli dolenjski košarkarji predvsem en motiv - oddolžiti se Zagrebčanom za boleč poraz 55:83 na prvem medsebojnem obračunu. Tokrat je bil izid bolj tesen, a je Krka tudi doma doživela poraz.

Domači so začeli poletno in povedli s 7:0. A so se gostje hitro prebudili in znižali (9:10), do konca prvega dela pa je Krka zadržala prednost, po prvih desetih minutah je bilo +5 za domače. V nadaljevanju so imeli tudi že nekaj višji naskok (30:22), ki pa ga niso znali zadržati. Cedevita se je povsem približala, v 18. minuti tudi izenačila na 32:32, pred odmorom pa so bili v rahli prednosti spet domači (36:32).

A izenačena bitka se je nadaljevala tudi v tretji četrtini. Na krilih veterana Marina Baždarića je Cedevita spet prišla povsem blizu, nato pa prvič na tekmi tudi povedla (36:37, 44:46). Ob izteku četrtine pa so se morali domači potrditi, da so obdržali stik z Zagrebčani, ki so takrat vodili za točko.

Pri zaostanku 55:58 v 38. minuti pa je stvari v svoje roke prevzel Sani Bečirović, s trojko in prostima metoma pa povedel domače v vodstvo 61:60. A je nato Edo Murić 16 sekund pred koncem tekme naredil osebno napako ob polaganju Ivana Ramljaka, ki je zadel še prosti met, za nameček pa so Zagrebčani še ukradli žogo domačim v zadnjem napadu in Baždarić je potrdil zmago Cedevite, ki jo je s trojko v zadnji sekundi Murić le ublažil. Pri gostih je bil najboljši strelec Jusuf Nurkić s 14 točkami, pri domačih jih je Murić zbral 12.

V naslednjem krogu regionalnega tekmovanja bodo košarkarji iz Novega mesta igrali v nedeljo, 12. januarja, ko bodo gostovali pri Partizanu.