Na drugi dan tekem evropskega prvenstva so v štirih dvoranah zabeležili skupaj skoraj tisoč gledalcev več kot dan prej. Na prvem mestu je pričakovano jeseniška Podmežakla s skupno 19.586 gledalci v dveh dnevih. Veliko zaslug za to gre pripisati balkanskemu derbiju med Srbijo ter Bosno in Hercegovino, ki si ga je ogledalo kar 5100 gledalcev.

Na drugem mestu je knežje mesto (16.450 gledalcev v dveh dnevih), kjer so daleč najbolj obiskane tekme slovenske reprezentance, vključno z včerajšnjo rekordno s Španijo (5200 gledalcev). Sledi koprska Bonifika, ki jo polnijo predvsem italijanski in finski navijači. A organizatorji ob tem poudarjajo, da je prav na Obali obisk najbolj presegel načrte in njihova predvidevanja.

Najslabše in v skladu s pričakovanji so obiskane tekme v Hali Tivoli, ki si jih je v dveh dnevih v povprečju ogledalo 2419 gledalcev.

Nekoliko slabša igri Slovenije proti Čehom, pa slovenske navijače ni odvrnila, da si srečanje proti Španiji pred malimi zasloni ne bi ogledali v rekordnem številu. Tekma je pred televizor prikovala kar 412 tisoč gledalcev, kar pomeni 60-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Povprečno si je včerajšnjo tekmo ogledalo 306.300 gledalcev, kar predstavlja 46-odstotni delež gledalcev, ki so v tistem času gledali televizijo, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.