Že dolgo je znano, da so tekme slovenske košarkarske reprezentance v prvem delu EP razprodane, vseeno pa je z malo vztrajnosti in dobre volje še vedno moč priti do dragocenega lističa. Po pravilih ima namreč Fiba Europa za vsako tekmo na voljo nekaj sto vstopnic, ki jih podeli partnerjem oziroma pokroviteljem, kot se je izkazalo v sredo, pa vsi njeni gostje vendarle ne pridejo na tekmo. Zato lahko Fiba Europe te vstopnice da v prodajo tudi le nekaj minut pred začetkom srečanja.

Predstavnik za javnost lokalnega organizacijskega komiteja Anže Blažič poudarja, da so vse vstopnice, ki so jih imeli na voljo, dali v prodajo. Za tekmo s Češko je bilo teh nekaj deset, od tega jih je bilo nekaj možno kupiti tik pred tekmo. "Tistih nekaj stolov, ki so bili nezasedeni, je bilo verjetno rezerviranih za pokrovitelje Fiba Europe. A očitno vsi niso prišli na tekmo. S Fiba Europe se bomo dogovorili, da nam preda te vstopnice, tako da jih bodo lahko ljubitelji slovenske reprezentance dobili tudi neposredno pred tekmo," pravi Blažič.

Rajanje v navijaškem središču trajalo do 2. ure zjutraj

Sicer pa so v lokalnem organizacijskem odboru navdušeni nad vedenjem navijačev pred, med in po tekmi. Navijaško središče pred dvorano je bilo polno že nekaj ur pred začetkom tekme Slovenija - Češka, zabava z glasbo in v večini pivom pa je minila brez incidentov. "Gledalci so upoštevali naša navodila in na tekmo prišli pravočasno ter z javnim prevozom. Ob osmih zvečer so pričeli hoditi v dvorano, tako da hude gneče navkljub poostrenim varnostnim ukrepom pred dvorano ni bilo," še pravi Blažič.

Po zmagi Slovenije se je zabava pred dvorano za tiste najbolj vztrajne nadaljevala in končala ob 2. uri zjutraj, ko morajo navijaška središča po zakonu, ki velja za to prvenstvo, zapreti vrata.

320.000 Slovencev si je ogledalo tekmo Slovenija - Češka

Uvodno tekmo Slovenije na 38. evropskem košarkarskem prvenstvu v Celju si je pred malimi ekrani ogledalo 320.000 gledalcev. Začetek srečanja je spremljajo 42 odstotkov tistih, ki so imeli vključene televizijske aparate, v drugem delu pa je ta številka narasla na 50 odstotkov.

Ljubitelji slovenskega športa so tako le za malo zaostali za absolutnim rekordom gledanosti košarkarskih tekem. Tega zaenkrat še naprej drži obračun Slovenije in Srbije v polfinalu evropskega prvenstva 2009 na Poljskem.