Še drugič v dobrem tednu dni so košarkarji Uniona Olimpije zapravili lepo priložnost, da bi v evropskem pokalu na kolena spravili Bayern. Če so v Stožicah prigaramo zapravili v drugem polčasu, so tokrat popustili šele v samem zaključku, kjer jim je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Veliko bolj pomemben obračun pa za Ljubljančane prihaja prihodnji teden, ko se bodo v petem krogu skupine K pomerili proti Brose Baskets, kjer bo zmaga za ohranitev upov za napredovanje v osmino finala nujna.

V München so košarkarji Olimpije odpotovali z namenom dokazati, da dobra predstava v prvem polčasu v Ljubljani ni bila zgolj naključje in da se lahko enakovredno kosajo z Bayernom tudi v gosteh. Trener Aleš Pipan je nekoliko presenetljivo nemudoma po povratku po poškodbi v prvo peterko uvrstil Luko Rupnika, ki pa se mu po videnem daljša odsotnost sploh ni poznala. Spretno je namreč krmaril zeleno-belo barko, ki je v obračun znova krenila z natančnimi meti za tri točke. A podobno razpoloženi izza črte 6,75 metra so bili tudi gostitelji, ki jih je z roba parketa spodbujal tudi nekdanji nogometni zvezdnik in danes športni direktor nogometnega kluba Bayern Matthias Sammer. Ko so varovanci trenerja Svetislava Pešića uvideli, da tudi to pot ne bodo imeli lahkega dela z Ljubljančani, so se odločili za agresivno pokrivanje po celotnem parketu, kar jim je prineslo želen uspeh. Ob koncu prve in začetku druge četrtine so namreč naredili delni izid 12:2 in si tako prvič priigrali občutnejšo prednost. Razpoloženi Dino Murić, ki je v prvem polčasu dosegel 15 točk, je v tistih trenutkih poskrbel, da se Bayern ni povsem odlepil, Alen Omić in Rupnik pa sta prednost do glavnega odmora stopila na povsem znosno razliko. Ta bi bila lahko še manjša, če si mladi Paolo Marinelli ne bi privoščil velike neumnosti. V zadnjem napadu je namreč izgubil žogo in nato storil še nešportno osebno napako, po kateri so gostitelji lažje zadihali.

Če so Ljubljančani v prvem polčasu v obrambi pustili bled vtis, se je to v nadaljevanju spremenilo. Igralci v belo-zelenih dresih so bili veliko bolj čvrsti, morda celo preveč, saj so že po dveh minutah izpolnili bonus osebnih napak, kar je nasprotniku do konca tretje četrtine omogočilo številne proste mete. A tudi to Bayernu ni omogočilo, da bi si priigral občutnejšo prednost. Prav nasprotno – Olimpija je na začetku zadnje četrtine izid poravnala in navijačem v dvorani Audi Dome pošteno nagnala strah v kosti. Košarkarji trenerja Pipana so za vrat nasprotniku dihali vse do konca obračuna, ko je zmagovalca odločil Vladimir Štimac. Srbski center je namreč pri zaostanku Olimpije za dve ob izteku napada zadel za tri točke ter tako pokopal vse upe gostov na presenečenje.

Preostala tekma 4. kroga skupine K: Dijon – Brose Baskets 56:86 (12:23, 28:46, 46:67, Joseph 13; Strelnieks in Mbakwe po 14), vrstni red: Bayern 4-0, Brose 2-2, Olimpija in Dijon 1-3.