CNN je objavil prvi del pogovora s Sterlingom v ponedeljek, drugi del pa v sredo, vmes pa se oglaša nekdanji jezernik Magic Johnson, ki si ga je Sterling vzel na piko, kot kaže zaradi ljubosumja.

Komisar lige NBA Adam Silver je Sterlinga kaznoval prejšnji mesec po objavi posnetka pogovora med 80-letnim nepremičninskim mogotcem ter pol stoletja mlajšo ljubimko V. Stiviano. Sterling je dekletu zabičal naj se ne fotografira s črnci in jih ne vlači na njegove tekme.

Vzrok je bila fotografija Stivianove z Magic Johnsonom na baseballski tekmi. Johnson je v torek za CNN povedal, da se je z dekletom videl le enkrat in to takrat, ko sta se fotografirala, sicer pa še vedno čaka na Sterlingovo opravičilo.

Znova napadel Magicka Johnosna

Čakal bo še dolgo, saj je Sterling v ponedeljek povedal, da Johnsona ne more spoštovati, saj hodi iz mesta v mesto in seksa z vsemi dekleti, potem pa dobi aids. "Moralo bi ga biti sram, ker ne dela nič za črne ljudi. Judje, ko uspejo, pomagajo svojim ljudem. Nekateri temnopolti - pa morda bom sedaj spet v težavah - nočejo pomagati nikomur," je dejal Sterling.

Voditelj intervjuja ga je vzpodbudil naj ponovi izrečeno, Sterling pa je rekel naj pozabi in dodal, da želijo vsi igrati golf z njim. Johnson je po upokojitvi postal uspešen poslovnež, ki pomaga oživljati propadla mestna središča, njegov sklad trenutno pomaga s štipendijami 150 otrokom, zelo aktiven pa je na področju boja proti aidsu, čeprav sam ni zbolel ampak je le okužen z virusom hiv.

Johnson bo molil za Sterlinga

"Žalostno je, da sploh ne gre zame. Gre za žensko, ki jo ima rad in ki ga je posnela ter omogočila vsem, da ga slišijo. To je med njima," je dejal Johnson in zagotovil, da bo molil za Sterlinga, ki se očitno lovi za slamice, da obdrži svoj klub. Preostali lastniki klubov lige NBA bodo glasovali o tem, da Sterlinga prisilijo v prodajo kluba.

Za to je potrebna tričetrtinska večina, za zdaj pa datum glasovanja še ni znan. Sterling še vedno upa, da bo klub obdržal, čeprav ne sme na njegove tekme. Igralci lige, med katerimi je večina temnopoltih, za zdaj ne razmišljajo o bojkotu in so zadovoljni z ostrimi ukrepi Silverja in razumejo, da bo prenos lastništva daljši postopek.

V stavko svojih košarkarjev ne verjame

Na vprašanje, ali ga skrbi bojkot, če bo obdržal klub, pa je Sterling v sredo odgovoril, da ni nobenega razloga za to. "Zakaj pa ne bi igrali, če dobijo plačano? Stavko porivajo naprej mediji. Igralci in navijači me imajo radi. Sem dobra in topla oseba. Vse pozdravim, ki pridejo mimo," je dejal Sterling, ki je prepričan, da ni storil nič narobe.

"A sem Frankenstein? A sem pošast? Kaj pa če bi temnopolti igralec rekel, da ne bo igral za Juda? Jaz bi ga vprašal, kaj ga moti, ali rabi več denarja, ljubezni in bi mu to dal."