Z žrebom ste vsekakor lahko zadovoljni, kajne?

Seveda ne bežim od tega, da je žreb ugoden, a bi bil vseeno rad nekoliko previden. Na prvi pogled je večina nasprotnikov manj kakovostna od nas, a so po drugi strani velika neznanka. Po prvih informacijah, ki sem jih zbral, gre za izredno nevarne reprezentance, saj gojijo nekoliko drugačno košarko. Če jih malo podcenjuješ ali se ne prilagodiš njihovi igri, lahko hitro dobiš po prstih, hkrati pa lahko javnost pričakuje zanesljive zmage, kar bo še dodaten pritisk. Na trenerskem štabu bo, da zberemo čim več informacij o nasprotnikih in se na njih dobro pripravimo.

V skupini D je povsem realen cilj prvo mesto, ki v izločilnih dvobojih prinaša določene ugodnosti, med drugim to, da se do polfinala izognete reprezentanci ZDA, seveda ob predpostavki, da bodo Američani v skupini C prvi.

Najprej je treba počakati, da vidimo, na koga bom lahko v Španiji računal. Želim si čim manj poškodb. Ena nas je že doletela. Vidmar je za nas izredno pomemben igralec, saj takšnega tipa nimamo. Njegove energije in moči ne moreš nadomestiti. Počakajmo, da pridejo vsi, ki si jih želim, in da ne bo več poškodb. Startali bomo seveda na prvo mesto, tu ne gre veliko filozofirati.

Skupinski del boste igrali na Kanarskih otokih. Ste si želeli morda kakšen drug kraj?

Meni je povsem vseeno, kje so tekme.

Osmino finala in četrtfinale boste igrali v Barceloni, polfinale v Madridu, če boste do tja prišli. Potencialno vas čaka veliko seljenja, kar pa vam zagotovo ni najbolj pogodu.

Tak je razpored, na katerega ne moremo vplivati. Ko se enkrat žoga vrže v zrak in se začne tekma, se vse drugo hitro pozabi.

Ste že razmišljali o rošadah ob odsotnosti Gašperja Vidmarja?

Zagotovo je njegova poškodba v moji glavi prinesla določene spremembe oziroma me je spodbudila k drugačnemu razmišljanju. Počakajmo še malo, da se vtisi po žrebu nekoliko poležejo in da se vrnem v svoj klubski ritem. S sodelavci bomo nato v miru preučili, kaj in kako bomo ukrepali.

Ste se s katerim od igralcev že slišali po telefonu, nameravate morda katerega posebej obiskati?

Danes (včeraj, op. p.) se dobimo na večerji z Erazmom Lorbkom in Boštjanom Nachbarjem. V bistvu pa je to bolj ali manj to.

Boste Nachbarja poskušali prepričati, da ostane v reprezentanci?

Težko odgovorim na to vprašanje. Kot sem že omenil, me je poškodba Vidmarja prisilila v določena razmišljanja. Bom pa počakal, da to dozori.

So vas v vašem klubu Gaziantep brez težav spustili na žreb v Barcelono?

Če vam povem, da so mi v soboto pred tekmo državnega prvenstva v dvorani izobesili veliko sliko z mojim obrazom, na kateri je pisalo, da mi želijo srečo, vam verjetno povem vse. Izredno so ponosni, da sem slovenski selektor.