Novico je klub javnosti sporočil v četrtek, spremembo pa mora sedaj potrditi še liga NBA, kar pa ne bi smelo biti prevelika ovira, saj je komisar lige NBA David Stern že dal vedeti, da spremembam ne nameravajo nasprotovati.

Klub iz New Orleansa bo poleg imena spremenil tudi logotip in barvno shemo na dresih. Tako košarkarji ne bodo več nosili drese vijolične, zlate in bele barve, temveč modre, zlate in rdeče. S spremembo imena se želijo v klubu še bolj povezati z zvezno državo Louisiano, ki se imenuje tudi Pelikanova dežela. Pelikan je tudi na zastavi in grbu te zvezne države, po novem pa bo ta vodni ptič tudi na uradnem grbu člana severnoameriškega košarkarskega prvenstva iz te zvezne države.

»Vzdevek sršeni tukajšnji skupnosti ne pomeni nič. Že vse od takrat, ko sem postal lastnik moštva, sem si za cilj postavil spremembo imena, ki bi bilo izraz naše kulture, celotne naše skupnosti in naše odločenosti. Vse to predstavlja prav pelikan. Našo regijo so v zadnjih letih prizadele hude katastrofe, v vseh teh časih ujm in nesreč pa je izstopala prav naša odločenost, da vztrajamo, se borimo in premagamo vse težave in preizkušnje. Pelikan simbolizira prav to,« je v vzhičenem govoru povedal lastnik kluba iz New Orleansa Tom Benson.

Navdušenja nad spremembami ni skrival niti trener Monty Williams. »Upal sem na močan, dinamičen logotip. Ko sem ga prvič videl, sem bil navdušen. Po mestu bo lepo videti otroke, ki bodo nosili majice in kape pelikanov.“

Sršeni so ohranili svoje ime po preselitvi iz mesta Charlotte v Severni Karolini v sezoni 2002/03 v mesto ob delti reke Misisipi. Pred tem je bil New Orleans v letih od 1974 do 1979 sedež moštva Jazz, ki pa se je preselilo v Salt Lake City, kjer je kot ekipa Utah Jazz še do zdaj ohranilo to ime.