Mažić je očitno navijač srbskega kluba Radnički iz Kragujevca, ki je v ponedeljek v ligi ABA po dramatični končnici in dveh podaljških s 105:101 ugnal zagrebško Cibono, sladka zmaga pa ga je spodbudila, da se je na twitterju neprimerno odzval.

Čeprav so domači v zadnji četrtini zaostajali že za 8 točk, so do izteka rednega dela tudi s pomočjo slovenskega reprezentanta Aleksandra Ćapina uspeli zaostanek izničiti, v drugem podaljšku pa tudi dokončno streti odpor Zagrebčanov in se veselili pomembne zmage, ki je Radnički obdržala v igri za visoka mesta. Klub iz Kragujevca pet krogov pred koncem rednega dela sezone zaseda visoko tretje mesto, ki si ga deli z Budućnostjo in Partizanom.

Veliko več prahu kot zmaga Radničkega je v košarkarskih krogih na področju nekdanje Jugoslavije kasneje dvignila poteza srbskega sodnika Mažića, ki je na twitterju zapisal: »Bravo Radnički! Pokažimo Slovencem in Hrvatom, da čeprav ne vodimo in organiziramo te lige, lahko igramo najboljšo košarko. Oni pa naj crknejo.«

Vsekakor izjemno neprimerna izjava sodnika, ki že več let sodi na najvišjem nivoju, v karieri pa je odsodil že več kot 3000 tekem, med drugim tudi več finalnih srečanj evropskih prvenstev v mlajših kategorijah in tudi kvalifikacijske članske tekme za nastop na evropskih prvenstvih. Zadnja leta sodi tudi v ligi ABA, kjer pa bi ga zaradi sovražnega govora utegnila doleteti tudi kakšna kazen. Mažić je po dogodku, ki na Balkanu precej odmeva, svoj profil na twitterju zaprl.

Za hrvaški košarkarski portal crosarka.com pa je srbski sodnik sinoči že podal izjavo, v kateri je razložil, da z zapisom nikakor ni mislil nič slabega, zanj pa se je tudi opravičil. »Za pojasnilo bi me lahko vprašali, preden ste vse skupaj dali v javnost in povzročili škandal. Tako ste si moj zapis razložili po svoje, kakor ste sami želeli. Naj poudarim, da nikakor nisem nacionalist in da nikomur ne želim nič slabega. V Srbiji imamo žargonski izraz, da naj 'nekdo crkne od muke', drugje pa ste to razumeli, kot da želim smrt vsem Slovencem in Hrvatom, čeprav na to nisem nikoli pomislil. Kljub nesporazumu se Slovencem in Hrvatom javno opravičujem, nacionalizem pa resnično ni moj stil,« je včeraj škodo poskušal vsaj nekoliko omiliti Mažić, ki bo v prihodnje verjetno bolje premislil, kakšne izjave bo pošiljal v javnost.