Incident se je pripetil sredi druge četrtine, s slabo igro v obrambi pa naj bi ga zakuhal Micov. Đorđević je svojega izbranca potegnil z igrišča, nato pa je sledila vroča debata, med katero je selektor Micova porinil in ga nagnal v slačilnico. Novopečeni košarkar Galatasaraya se v nadaljevanju ni več pojavil na klopi, po tekmi pa Đorđević ni skrival jeze nad predstavo 29-letnika in nekdanjemu članu moskovskega CSKA in Partizana dal jasno vedeti, da nanj ne računa več.

»To je nesprejemljivo, neprimerno! To je vendarle reprezentanca Srbije! Micov mene in njegovih soigralcev ne zanima več. V moštvu imamo veliko večja imena. Vrgel je brisačo, zato nanj na svetovnem prvenstvu ne računam. Sploh se ni želel obrniti, ko sem ga klical. Dres Srbije so nosili veliko pomembnejši igralci od njega in to ne na tako strahopeten način,« je bil po nepričakovanem porazu Srbov (96:102) neizprosen Đorđević.

Dogodek, ki je v Srbiji kajpak dvignil obilo prahu, je za srbske medije komentiral tudi Micov, ki se z ugotovitvijo selektorja nikakor ni strinjal. »Ko beseda teče o moji želji igranja za reprezentanco, mislim, da je dovolj zgovoren podatek, da so mi zdravniki naročili strikten trimesečni počitek. Kljub temu sem prevzel odgovornost in sodelujem na pripravah od prvega dne. Toliko o moji želji igranja za izbrano vrsto. Vseeno spoštujem selektorjevo odločitev, da me črta s seznama, fantom pa želim na prvenstvu obilo uspeha,« je za B92 dejal košarkar.

Đorđević bo sicer končni spisek potnikov za svetovno prvenstvo javnosti sporočil v torek.