»To je to. To je zagotovo moje zadnje tekmovanje v dresu reprezentance,« je po osvojenem srebrnem odličju sporočil Krstić in s svojo odločitvijo kar nekoliko presenetil, saj ima z 31 leti pred sabo še kar nekaj let igranja košarke na najvišji ravni.

Novi član turškega kluba Anadolu Efes je v nadaljevanju raje spregovoril o sami tekmi in priznal, da bi brez pomislekov sprejel srebrno kolajno, če bi mu ta bila ponujena pred pričetkom prvenstva. »Ob vseh težavah, ki smo jih imeli, bi ne zgolj jaz ampak vsa ekipa takoj sprejela srebrno odličje. Gre za velik uspeh, glede našega poraza pa moramo ostati realni. Kljub vsem težavam smo sestavili izvrstno ekipo in postavili trdne temelje za prihodnja leta, kar je velik uspeh. Za nas je bilo ključno, da smo pri vrhu, za naš narod pa, da ima dobro reprezentanco. Dandanes že vsi igrajo košarko, zato se medalja ne zdi realna.«

Sedaj že nekdanji kapetan Srbije je za konec še priznal, da proti Američanom realnih možnosti za zmago niso imeli, je pa tako visok poraz vseeno pustil nekoliko grenak priokus. »Ko izgubljaš za 30, 40 točk ne moreš uživati. Četudi ti nasproti stojijo Američani, to ni prijeten občutek. Vseeno smo jim dali 92 točk in dokazali, da lahko igramo tudi proti njim, čeprav so boljša ekipa. Nasprotnik je odigral sijajno,« je še pristavil Krstić.