»Po lahkem uvodu proti Hrvaški, je Špance na drugi tekmi čakala trda tekma proti Sloveniji. Stari lisjak Božidar Maljković je »La Rojo« porinil izven svoje cone udobja, njegovi izbranci pa so s počasnim, fizičnim in nepovezanim pristopom nasprotnika spravljali v nejevoljo,« so potek srečanja opisali pri Marci, pri tem pa izpostavili grobo pokrivanja njihovega prvega zvezdnika Marca Gasola, ki je v 37 minutah, kolikor jih je preživel na parketu, utrpel nemalo modric.

»Slovenski centri so ga pošteno namučili. Uroš Slokar, Mirza Begić in kasneje Gašper Vidmar so se ga držali kot pijavke in nad njim storili devet osebnih napak. Odvisnost španske ekipe od prvega zvezdnika Memphis Grizzlies je postala še kako očitna, ko je ta odšel na krajši počitek,« so ugotovili pri priljubljenem dnevniku in potožili, da je bila groba igra Slovencem pisana na kožo, Španska obramba pa je zaradi tega povsem razpadla.

Tekma proti Sloveniji prava mučna seansa

Agresiven in organiziran pristop, s katerim so se aktualnim evropskim prvakom zoperstavili domači košarkarji, so pohvalili tudi pri Asu. Pri tem so dodali, da so varovanci selektorja Juana Orenge v dvorani Zlatorog doživeli pravo mučno seanso, igra Španije pa je bila ob koncu nepovezana in povsem brez ritma. Pri časopisu so izpostavili odlično igro bratov Dragić predvsem v tretji četrtini, ob koncu pa pristavili, da so se Španci lahko dodobra seznanili z zelenim slovenskim peklom.

Proti Sloveniji niso našli recepta

Športna časnika iz Barcelone, El mundo deportivo in Sport, poročata o dobri igri Boštjana Nachbarja, novega člana Barcelone Regal. "Njegov prispevek je bil odločilen za zmago Slovenije," so zapisali.

Sport je dal naslov "Španija se je spotaknila", nato pa nadaljeval: "Čeprav so si španski košarkarji nadeli delovna oblačila, saj so vedeli, da se bodo proti Sloveniji močno znojili, niso našli recepta za zmago. Poraz ni tragičen, bo pa lahko strokovni štab dan odmora preživel zelo delovno ob analizi poraza."

El mundo deportivo ugotavlja, da je poraz prišel pravočasno, hkrati pa je močno opozorilo, da bo pot do zlata še dolga in naporna. Izpostavlja premajhno število razpoloženih igralcev, kot ključni trenutek tekme pa omenja koš Zorana Dragića v zadnji sekundi napada tik ob koncu tretje četrtine. "Slovenija je prišla do prednosti, ki je naši košarkarji niso znali več izničiti."