Le redki bi si pred tekmo upali napovedovati, da bodo Finci pripravili še eno presenečenje, in večina je imela prav, saj je bilo kmalu jasno, kdo je gospodar na parketu.

Če so Finci v prvi četrtini (18:15) še držali korak s Španci, pa je njihov zaostanek ob odhodu na odmor v slačilnice (42:30) že znašal več kot 10 točk.

Španci so rutinirano in brez da bi potrošili preveč moči v nadaljevanju le še povečevali svojo prednost, ki je na koncu znašala velikih, a realnih 26 točk (82:56).

Španski vrsti je tokrat poveljeval odlični Jose Calderon, ki je 23 točkam (met iz igre 8/10, trojke 5/7) dodal 5 podaj in 2 skoka, 12 točk in 7 skokov pa je dosegel Victor Claver. PRi Ficnih je bil znova najboljši Petteri Koponen, ki je dosegel 17 točk, 5 skokov in 4 podaje, 12 točk in 7 skokov pa je v statistiko vpisal Gerald Lee.

Pred večerno tekmo Slovenije in Grčije ima na vrhu lestvice skupine E Hrvaška 7 točk, 6 jih imata Španija in Italija, 5 Slovenija in Finska, Grčija pa ima 4 točke.

Salin upa, da se bo proti Sloveniji odločalo o četrtfinalu

»Nikoli ne obupamo, vedno igramo na vso moč. Čeprav smo na prvenstvu dvakrat izgubili, smo danes dokazali, da igramo dobro košarko. V ponedeljek nas čakajo Italijani, ki so dobra ekipa in eno prijetnejših presenečenj turnirja. Igrajo dobro košarko in dosegajo veliko košev. Še zdaleč nam ne bo lahko, saj potrebujejo zmago. A zagotovo jih bomo pričakali dobro pripravljeni,« je bil po lahki zmagi z mislimi že pri naslednji tekmi 26-letni center Španije Xavi Rey.

Zelo podobno razmišlja tudi Slovencem dobro poznani finski reprezentant in igralec Uniona Olimpije Sasu Salin. Mladi branilec danes ni imel svojega dne, saj se v dobrih petnajstih minutah, kolikor jih je preživel na parketu, ni vpisal med strelce. »Zdaj nas čaka težka tekma proti Slovencem in upam, da imamo še vedno možnosti za uvrstitev v naslednji del tekmovanja. Vse je odvisno od naslednjih tekem. Zdi se mi, da je naša igra v primerjavi s slovensko agresivnejša, smo pa zato v povprečju nekoliko nižji. Bomo videli v ponedeljek.«