Hrvaška je na prvi tekmi v Španiji že imela težave, a se je proti Filipinom rešila po podaljšku. Tokrat ni šlo, preveč sproščeni Hrvati so ob polčasu zaostajali za devet točk (32:41), do konca pa so razliko sicer zmanjšali, vendar do manj kot točke zaostanka niso prišli. Dario Šarić in Bojan Bogdanović sta bila s po 15 točkami najbolj učinkovita pri Hrvaški, pri Senegalu pa je bil nerešljiva uganka za tekmece Gorgui Dieng s 27 točkami.

Srbija je imela nekaj več dela z Iranom slovenskega selektorja Memija Bečirovića le v prvem polčasu, ko pa so v drugem delu Srbi naredili delni izid 17:0, je bilo iranskih upov konec. Iranu ni pomagal niti zelo razpoloženi Hamed Hadadi z 29 točkami in stoodstotnim metom za dve (10:10), kajti Srbija je imela več enakovrednih strelcev, najboljši pa je bil Nenad Bjelica z 18 točkami in desetimi skoki.

Argentinci do zmage tesno, Francozi igraje

Argentinci so zaostajali po prvi četrtini, se po dveh tretjinah tekme prebili v udobno vodstvo, nazadnje pa spet popustili in zmagali le za štiri točke. Največ je k zmagi prispeval Luis Scola z 19 točkami, 17 pa jih je dodal še Marcos Mata, ki je z devetimi skoki za las ostal brez dvojnega dvojčka. Pri poražencih je Andray Blatche izstopal s 14 točkami in kar 15 skoki, še dve točki več je dosegel Ranidel de Ocampo.

Francozi pa so se do zmage sprehodili, saj Egipčani niso bili dorasli tekmeci. Doživeli so podobno usodo kot v nedeljo na tekmi s Španci, takrat je bilo na koncu 54:91, danes je bilo še za malenkost slabše, končni izid pa 55:94. Francozi so si enakomerno razporedili točkovni izkupiček, največ točk, 12, pa je zbral Joffrey Lauvergne. Toliko jih je za Egipt dosegel tudi Ibrahim Elgammal.