Najboljši strelec pri soncih je bil Luis Scola z 22 točkami, pri gostiteljih jih je Carlos Boozer zbral 15. Sonca so s sinočnjo zmago prekinila niz petih porazov. Scoli se je z 20 točkami na vrhu strelcev pridružil Michael Beasley, Phoenix pa je prav tako končal negativni niz 12 zaporednih porazov v gosteh; nazadnje so bili 27. novembra boljši od Clevelanda. Ekipa je sinoči zabeležila 2000. zmago v 3599. tekmi.

"To je bila za nas nujna zmaga. Ko dosežeš 2000. zmago proti takšni ekipi kot je Chicago, je to velik dosežek," je po tekmi povedal trener Phoenixa Alvin Gentry. Joakim Noah je za Chicago dosegel dvojni dvojček, deset točk in 13 skokov. "Na gostovanju smo v tej sezoni premagali že marsikatero slovito ime, potem pa se vrnemo domov in sploh ne igramo, kot znamo. Če bi vedeli, v čem je težava, bi ustrezno ukrepali," pa je po tekmi menil Noah.

Branilci naslova Miami Heat so visoko s 128:99 premagali Sacramento Kings. Mario Chalmers, ki sicer ni na lestvici zvezdnikov ekipe, je bil neustavljiv, zadel je kar deset trojk, kar je njegov rekord kariere in na koncu zbral 34 točk. "Šlo mu je in preprosto smo mu podajali žoge. Igral je odlično," je za svojega soigralca dejal LeBron James. Miami je v zadnji četrtini vodil že za več kot 30 točk, Chalmers pa je ob tem še izenačil rekord moštva po številu doseženih trojk enega igralca na tekmi. "Trenerja Erika Spoelstro sem prosil, da me pošlje na igrišče, saj sem dobro vedel, kakšen je rekord v številu trojk. Želel sem doseči še eno in rekord izboljšati," pa je po tekmi dejal Chalmers. Za kralje je bil s prav tako 34 točkami najboljši Isaiah Thomas, ki je za tri zadel šestkrat.

Los Angeles Clippers so morali doma s 101:104 priznati premoč Orlando Magic in so s tem končali niz nepremagljivosti. Šlo je za najdaljši zmagoviti niz ekipe po sezoni 2003/04, glavni krivec pa je bil J.J. Redick s trojko 42 sekund pred koncem tekme. Orlando je s to zmago končal niz desetih porazov. Clippers so do te tekme vknjižili 13 zaporednih zmag na domačem igrišču. Najboljši strelec Orlanda je bil s 30 točkami Arron Afflalo, prav toliko jih je za Clippers dosegel Blake Griffin.

V ostalih tekmah so Washington Wizards s 93:83 ugnali Atlanta Hawks, Indiana Pacers so bili s 96:88 boljši od Charlotte Bobcats, Philadelphia 76ers so Houston Rockets odpravili s 107:100, Dallas Mavericks pa Memphis Grizzlies za svojo drugo zaporedno zmago s 104:83. Detroit Pistons so s 87:90 klonili proti Utah Jazz s 87:90.