Zelo razpoložen je bil tokrat Udrih, ki je na parketu preživel 16 minut, v katerih je dosegel 10 točk, vpisal pa tudi po štiri skoke in podaje. Med drugim je Udrih slabe tri minute in pol pred koncem dosegel pomemben koš za vodstvo Memphisa s 103:99. Pri zmagovalcih je bil s 30 točkami najbolj učinkovit Marc Gasol, prav toliko pa jih je na nasprotni strani dosegel Chandler Parsons.

Gasol, v zadnjih sekundah so mu gledalci v FedExForumu v Memphisu vzklikali MVP (najkoristnejši igralec), je skupaj z Zachom Randolphom, ta je 17 točkam dodal 13 skokov, dominiral v raketi. Grizliji so teličke tam nadigrali z 52:26, ob tem pa so izgubili zgolj pet žog.

Po tekmi razočaranja ni mogel skriti nemški zvezdnik Dallasa Dirk Nowitzki: "Borili smo se, toda prejeli čisto preveč košev. Sto štirinajst smo jih prejeli proti ekipi, ki je počasnejša. To je preveč."

Goran Dragić je pri Phoenixu dosegel 16 točk, po štiri podaje in asistence ter tekmecem enkrat ukradel žogo, s čimer je izpolnil svoj delež. Manj natančen je bil Ljubljančan v končnici, ko je zgrešil kar nekaj metov. Junak tekme je bil gostujoči igralec Chris Bosh s 34 koši, pri Phoenixu jih je 25 dosegel Marcus Morris, 19 pa Gerald Green.

"Čeprav je bila to naša četrta tekma v petih večerih, nismo razmišljali jasno, posebej ne v zadnji četrtini. Moraš razmišljati, ko si utrujen, da se priključiš. Tega nismo bili zmožni," je po tekmi razložil trener sonc Jeff Hornacek.

Cleveland je na krilih LeBrona Jamesa, ki je dosegel 35 točk, s 105:101 premagal Toronto, blestel pa je tudi Kobe Bryant, ustavil se je pri 32 točkah, ki je pomagal Los Angeles Lakers do šeste zmage v sezoni, jezerniki pa so z 98:95 premagali Sacramento.

Utah je presenetil San Antonio, zmagal je s 100:96, še slabše pa je šlo New Yorku, ki je s 93:104 klonil proti New Orleansu, za kratkohlačnike pa je to že deveti zaporedni poraz. Oklahoma je s 114:101 odpravila Milwaukee, Portland je bil z 98:86 boljši od Detroita.