Izbranci selektorja Božidarja Maljkovića bodo srečanje proti BiH odigrali na Jesenicah v prenovljeni dvorani Podmežakla, z Rusi pa se bodo srečali v ljubljanski Hali Tivoli. Kot so sporočili iz KZS, za obe tekmi vlada izjemno zanimanje, zato je na voljo le še nekaj vstopnic.

Poškodba Eda Murića, s težavami tudi Vidmar

Slovenski košarkarji imajo sicer zadnje dni kar nekaj težav s poškodbami. Tako jo je na današnjem treningu skupil Edo Murić, nekaj bolečin čuti Gašper Vidmar, medtem ko Goran Dragić že trenira normalno. Za kako resno poškodbo gre pri Muriću bo znano v naslednjih dneh.

»Na tej stopnji priprav je povsem normalno, da vsakega igralca nekaj boli in zaradi tega ne bomo delali drame. Kar se dela na treningih tiče, gre trenutno vse po načrtih. Fantje trenirajo zelo zavzeto in se zavedajo, da moramo popraviti določene napake. Dvigniti moramo tako individualno, kot skupinsko formo ter se izogniti morebitnim novim poškodbam. Predvsem si želimo, da fantje tekaško in strelsko napredujejo. V naslednjih dneh nas čakata tekmi proti Bosni in Hercegovini ter Rusiji. Gre za dve zelo dobri ekipi s podobnimi ambicijami, kot so naše. Veselimo se teh tekem in upamo, da bomo prikazali dobri predstavi,« je danes povedal Božidar Maljković.

Joksimovića Rusi pozitivno presenetili

Slovenci bodo sicer na prihajajočih tekmah skušali popraviti slab vtis, ki so ga pustili po nedeljski tekmi v Beogradu proti Srbiji. »Naša zadnja predstava v Beogradu je bila pod vsako kritiko. Smo v delu priprav, ko se moramo uigrati in tudi po neprijetnem porazu ostati skupaj. Pred nami sta novi pripravljalni tekmi. Ruse sem si ogledal in moram priznati, da so me pozitivno presenetili. Za ta čas priprav so pokazali vrhunsko igro, tako da nas v petek in še posebej v nedeljo čakata dve zelo kvalitetni tekmi,« je dejal Nebojša Joksimović.

Da bo treba do prvenstva še kar nekaj postoriti, pa se strinja tudi Goran Dragić. »Upam, da bomo izboljšali košarkarske prvine, v katerih trenutno ne blestimo. Na treningih dobro delamo in formo tempiramo za začetek prvenstva, ki ga bomo, verjamem, pričakali odlično pripravljeni. Kar se prihajajočih tekem tiče seveda upam na našo dobro igro, saj nam ta lahko prinaša zmage.«