V soboto izbrance Božidarja Maljkovića čaka novo srečanje s Turki, s katerimi so se pomerili v nedeljo, dan kasneje pa še tekma za končno uvrstitev. Turki bodo sicer tokrat nastopili v popolni postavi, saj bosta zaigrala tudi njihova zvezdnika Ersan Ilyasova in Ömer Ašik.

»Turnir za pokal Beograda bo za razred boljši od dosedanjih preizkusov, saj se bodo našim nasprotnikom pridružili vsi košarkarji. V Kombank Areni lahko pričakujemo sijajno vzdušje Beograjčanov, ki znajo uživati v dobri košarki. Naša reprezentanca je na turnirju Skupine Laško igrala z nekaj napakami, a solidno in z veliko željo. Pričakovati je, da se bo Turčija želela maščevati za poraz v Celju. To bo dober test, saj bomo igrali proti agresivni obrambi z višjimi košarkarji,« je pred odhodom v srbsko prestolnico dejal Maljković.

»Turki bodo imeli možnost zaigrati s tremi visokimi košarkarji, zato se bodo verjetno nekoliko več posluževali tudi conske obrambe. Morali bomo biti dobro pripravljeni. Proti Latviji se na takšno obrambno postavitev nismo odzvali najbolje, zato smo na treningih delali tudi na tem,« pa je dejal kapetan reprezentance Jaka Lakovič.

V Srbijo je odpotovalo vseh 15 košarkarjev, poleg Turkov in Slovencev pa bosta na turnirju nastopili tudi domača reprezentanca in Ukrajina. Obe tekmi slovenskih košarkarjev bo moč spremljati tudi po televiziji.