Takoj po tekmi za peto mesto, v soboto ob 21. uri, bodo slovenski košarkarji pozdravili navijače v navijaški coni v Stožicah. Nato se bodo odpravili na sprejem na Kongresni trg.

V soboto ob 12. uri bo v dvorani Stožice tekma najboljših 24 evropskih igralcev do 18 let, po kateri se bodo lahko ljubitelji košarke srečali tudi s slovensko moško člansko reprezentanco. Ta si bo namreč ogledala del tekme ter tako izrekla podporo igralcem, ki bodo v prihodnosti krojili evropsko košarko. Slovenijo bo na tekmi zastopal Matic Rebec. Kapetan Jaka Lakovič in soigralci bodo v zahvalo za podporo nekaj minut po tekmi obiskovalcem na voljo tudi za avtograme in fotografije. Obisk tekme je brezplačen, vsak obiskovalec pa bo prejel tudi majico.

Tako kot vse dni bo tudi zaključne boje prvenstva mogoče spremljati v navijaški coni na Kongresnem trgu v Ljubljani s prenosi vseh tekem na velikem zaslonu. Po zadnji polfinalni tekmi bo drevi za sproščeno navijaško zabavo in rajanje poskrbel Bajaga z glasbenim nastopom, ki se bo začel ob 23. uri, v soboto bo za zabavo poskrbel Gibonni uro preden bodo na Kongresni trg prikorakali slovenski košarkarji. Sklepni večer prvenstva pa bosta navzoče zabavala najprej Vlado Kreslin z malimi bogovi in nato še Magnifico.

Darila za navijače na zadnji tekmi Slovenije

Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da se bodo vsem navijačem, ki bodo Slovenijo v soboto zvečer ob 21. uri v dvorani Stožice spodbujali v boju za peto mesto na EP, zahvalili z darilom.

Tekmec Slovenije bo znan danes popoldne, ko se bosta v tekmi za razvrstitev pomerila poraženki sinočnjih četrtfinalnih obračunov Italija in Ukrajina. Zmagovalec te tekme bo s Slovenijo igral za končno peto mesto, poraženec pa s Srbijo za sedmo, zadnje, ki še neposredno vodi na svetovno prvenstvo 2014.

KZS bo na sobotni večerni tekmi vsem obiskovalcem podarila zapestnico eurobasketa 2013, nato pa bodo med tekmo med navijače na tribunah razdelili še več sto kosov drugih uradnih izdelkov prvenstva. KZS je obenem povabila navijače, naj še na zadnji tekmi z močno podporo s tribun pomagajo izbrani vrsti, vstopnice so na voljo od pet do 25 evrov.