Slovenski košarkarji so uspešno začeli ciklus prijateljskih tekem v pripravah na septembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila naša država. V dvorani Komunalnega centra v Domžalah so premagali Ukrajino z 28 točkami razlike.

Reprezentanca, ki jo vodi sloviti ameriški strokovnjak Mike Fratello, je bila za začetek priprav ravno pravšnji tekmec za varovance selektorja Božidarja Maljkovića, ki so pokazali zgledno borbenost in angažiranost ter tako Ukrajino nadigrali v vseh pogledih.

Realno gledano je bila Ukrajina najlažji tekmec, ki ga bo imela Slovenija v skupno dvanajstih prijateljskih tekmah. Že v nedeljo jo v Litiji čaka polfinalist zadnjega eurobasketa v Litvi Makedonija, naslednji konec tedna v Celju pa med drugimi Srbija ter Turčija.

Slovenija se je v Domžalah predstavila z dvanajstimi igralci; manjkali so Jaka Lakovič, Mirza Begić, Boštjan Nachbar in Jaka Brodnik. Tudi brez teh pa je bilo vprašanje zmagovalca odprto zgolj uvodnih pet minut. Tedaj so gostje izkoristili zmedo v slovenski vrsti, potem ko je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti prvi zvezdnik Slovenije Goran Dragić. Na srečo se je izkazalo, da je šlo zgolj za razbito arkado, tako da se je starejši od bratov Dragić še v prvem polčasu vrnil na parket. Tedaj je imela Slovenija po zaslugi devetih trojk v prvem polčasu že več kot dvajset točk prednosti in tekma je izgubila tekmovalni značaj.

Maljković je minutažo razdelil enakomerno med vse igralce, tako da so se vsi vpisali med strelce. Edo Murić je dosegel 13 točk, dve manj je zbral Zoran Dragić, po deset sta jih dosegla Jaka Blažič in Goran Dragić, z devetimi in najvišjim statističnim indeksom (17) pa se je izkazal tudi Gašper Vidmar.