Generalni sekretar KZS Iztok Rems, direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo in vodja reprezentanc mlajših kategorij Mirko Jurjavčič so nadgradili odnose s kitajskimi partnerji in Košarkarsko zvezo Kitajske ter tako s posebnim dogovorom zagotovili štirim reprezentancam kakovostne tekme oziroma turnirje v tretji največji državi na svetu. Dodatna vrednost tega dogovora je, da za KZS turnirji na Kitajskem ne bodo predstavljali nobenih dodatnih stroškov, igralci pa bodo dobili pomembne mednarodne izkušnje.

Košarkarska B-reprezentanca bo junija in julija 2014 opravila priprave in poleg turneje po Kitajski verjetno odigrala tudi nekaj pripravljalnih tekem doma, natančen načrt tekem in seznam igralcev pa bosta znana pozneje.

"Članska B-reprezantanca bo naslednje leto slonela predvsem na igralcih, rojenih v letih 1991, 1992 in 1993, ki so v zadnjih treh letih končali igranje za mlajše člane. Zagotovo bo v reprezentanci tudi kakšen starejši igralec, ki je vedno na vratih članske A-reprezentance. Namen B-ekipe je pridobiti kakšnega igralca za igranje v naši najboljši reprezentanci v bližnji prihodnosti," je dejal novi selektor Trifunović.

Izvršni odbor je poleg Trifunovića potrdil še dva reprezentančna stratega in sicer glavna trenerja reprezentanc kadetov in mlajših članov, ki ju bosta tudi prihodnje leto vodila Dejan Čikić (do 16 let) in Damjan Novaković (do 20 let), so sporočili iz KZS.