Mednarodna košarkarska zveza je kot merilo za določanje bobnov za žreb evropskega košarkarskega prvenstva vzela uvrstitev na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2013 v Sloveniji, ko so bili slovenski košarkarji peti.

V prvem bobnu bodo tako najboljše štiri reprezentance s prvenstva v Sloveniji, torej branilka naslova Francija, evropski podprvak Litva, bronasta Španija in četrta Hrvaška. V drugi jakostni skupini so Slovenija, Ukrajina, Srbija in Finska, v tretji Grčija, Turčija, Latvija in BiH, v četrti Poljska, Belgija, Makedonija in Italija, v petem bobnu so Nemčija, Izrael, Češka in Gruzija, šesti boben pa sestavljajo Nizozemska, Islandija, Estonija in verjetno najbolj nezaželen nasprotnik na žrebu, Rusija.

Slovenci bodo predtekmovanje igrali v Zagrebu, saj so si jih kot gostitelji izbrali Hrvati. Skupinski del gostijo še Nemčija, ki si je izbrala Turke, Latvija, ki si je izbrala Litovce, in Francija, ki si je izbrala Fince.

Prvenstvo, ki je bilo prvotno v Ukrajini, a so se v tej državi zaradi razmer prvenstvu odpovedali, bo potekalo od 5. do 20. septembra 2015 in prvič v štirih državah; na Hrvaškem (Zagreb), v Franciji (Montpellier, Lille), Nemčiji (Berlin) in Latviji (Riga). Skupinski del tekmovanja bo od 5. do 11. septembra, drugi del pa od 12. do 20. septembra v francoskem Lillu.

Iz vsake iz štirih skupin s po šestimi reprezentancami se bodo najboljše štiri ekipe uvrstile v osmino finala.