Tekmo je po vsej Sloveniji skupaj spremljalo kar 427.979 gledalcev in tako postala najbolj gledan košarkarski dvoboj v zgodovini naše države. Številka je bila še nekoliko višja v samem zaključku srečanja, saj je tekmo takrat spremljalo več kot 535 tisoč gledalcev, oziroma več kot 70% tistih, ki so v tem času spremljali televizijo. Pred tem je največ ogledov naštela sobotna tekma med Slovenijo in Gruzijo (prek 358 tisoč gledalcev).

Kot so poudarili pri Košarkarski zvezi Slovenije, pa je bila tekma v Celju rekordna tudi v protokolarnem smislu, saj se je na tribunah dvorane Zlatorog trlo političnih veljakov. Poleg rednega gosta tekem naše izbrane vrste, predsednika republike Boruta Pahorja, so v Celje prišli še slovenska premierka Alenka Bratušek in njen hrvaški kolega Zoran Milanović, slovenski notranji in zunanji minister Gregor Virant ter Karl Erjavec, obrambni minister Roman Jakič, šolski minister Jernej Pikalo s hrvaškim kolegom Željkom Jovanovićem, pa gospodarski minister mag. Stanko Stepišnik, ministrica za delo Anja Kopač Mrak, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič s hrvaškim kolegom Zlatkom Matešo, Predsednik SD Igor Lukšič, poslanci državnega zbora, predsedniki uprav nekaterih največjih slovenskih podjetij (Franjo Bobinac – Gorenje, Dušan Zorko – skupina Pivovarna Laško) in še mnogi drugi.

Velja še omeniti, da si je tekme Eurobasketa doslej ogledalo že 123.216 obiskovalcev, kar je skoraj 20.000 več kot v enakem obdobju EuroBasketa 2011 v Litvi. Povprečen obisk na tekmo je 2567 gledalcev.