Dragić je s Phoenixom razočaral domače gledalce, saj je visoko izgubil proti Torontu (98:71), medtem ko je bil Orlando Bena Udriha na pragu velike senzacije, vendar v zadnjih treh sekundah ni uspel zadeti in v gosteh premagati prvakov iz Miamija (97:96), ki so tako podaljšali niz zmag na šestnajst.

Udrih je igral manj kot pet minut, dosegel dve točki, enkrat podal in storil osebno napako. Več časa je na parketu preživel Goran Dragić, njegov učinek v 32 minutah pa je bil osem točk ob metu 3:9, šest podaj, štiri skoke in prav toliko izgubljenih žog.

Zmagoviti koš v Miamiju je tri sekunde pred koncem dosegel LeBron James, ki je bil s 26 točkami najboljši strelec tekme. Ob tem jih je 24 zbral Dwyane Wade, 17 točk in deset skokov pa je imel Chris Bosh. Miami je tako zabeležil dvanajsto zaporedno zmago na domačem parketu in hkrati šestnajsto v nizu, tako da je le še zmago oddaljen od rekorda sezone LA Clippers. Prvaki bodo lahko rekord podrli pred domačimi gledalci, in sicer proti Philadelphii in Indiani. Pri Orlandu je izstopal Črnogorec Nikola Vučević s 25 točkami in kar 21 skoki.

Phoenix, ki je v zadnjih tekmah znova našel zmagovalni ritem, je doživel nepričakovan poraz, ki pa je delno opravičljiv, saj je v postavi manjkal rezervni center Jermaine O'Neal, ki je 13-letno hčer peljal na operacijo srčne zaklopke, ob koncu prve četrtine pa se je poškodoval še prvi center Marcin Gortat. Tako so Dragić in druščina že ob polčasu izobesili belo zastavo in ob številnih napakah - do konca tretje četrtine so imeli že 20 izgubljenih žog - le čakali na konec tekme.

Kobe Bryant je odigral ključno vlogo pri zmagi LA Lakers proti New Orleansu. Pri delnem izidu 20:0, s katerim so jezerniki nadoknadili 18 točka zaostanka, je Bryant dosegel 13 točk, skupno pa 42.

Velik preobrat je uspel tudi Memphisu, ki je proti Portlandu zaostajal že za 17 točk, na koncu pa z 91:85 vknjižil deseto zmago v zadnjih enajstih nastopih.