Kot kaže, so ostre besede selektorja Zdovca po porazu proti Grčiji, ko je Slovenija prikazala predstavo brez energije in prave želje po uspehu, zalegle. Ob odsotnosti zgoraj omenjene trojice in dejstvu, da je zvezdniška litovska zasedba na prvih dveh obračunih z lahkoto opravila z Grčijo in Novo Zelandijo, je bilo pričakovati, da pretiranih težav ne bo imela niti s Slovenijo. A zgodba je bila povsem drugačna. Tokrat so gostje obračun začeli odločno in brez kančka spoštovanja do nasprotnika. Dobro je delovala obramba, ki ni dopuščala lahkih košev, končno pa je stekel tudi met v napadu. Zdovc je že v prvi četrtini priložnost ponudil vsem igralcem, z izjemo Jake Blažiča (prvič je vstopil šele v 36. minuti), ki se v sistemu Konjičana nikakor ne znajde in je, kot kaže, eden od resnih kandidatov za izpad iz dvanajsterice, ki bo potovala na svetovno prvenstvo.

Slovenska reprezentanca je tokrat zagotovo zadovoljila selektorjeve apetite glede borbenosti in pazljivosti pri izgubljenih žogah, ki so jih na koncu zbrali le sedem. A je po drugi strani znova šepal skok (41:24 v korist nasprotnika), ki je Litovcem dovoljeval druge ali tretje napadalne akcije ter nemalokrat tudi koš ob prekršku in dodatnem prostem metu. Potem ko je Slovenija predvsem po zaslugi odločnih Mihe Zupana in Klemna Prepeliča skoraj celoten obračun vodila, so gostitelji v drugem polčasu pričakovano nekoliko bolj strnili vrste in v uvodu zadnje četrtine po dolgem času znova povedli, a trdožive goste dokončno zlomili šele z delnim izidom 9:0 dve minuti pred zadnjim zvokom sirene. Edo Murić je z dvema zaporednimi trojkama sicer vnesel še nekaj nemira v litovsko vrsto, a so se gostitelji na koncu veselili še tretje zmage na domačem turnirju.

Košarkarji selektorja Zdovc po vrnitvi v domovino počitka ne bodo imeli na pretek, saj jih v Stožicah čakajo obračuni proti Iranu, Braziliji in znova Litvi, nato pa bo izbrana vrsta že odpotovala proti Kanarskim otokom, kjer bo 30. avgusta začela z nastopi na svetovnem prvenstvu.