Praktično že izgubljeno tekmo je s košem v zadnji sekundi odločil Courtney Lee, ki skupaj dosegel 16 točk. Pred tem so gostje na tekmi v uvodu povedli kar s 33:8 in dobili prvo četrtino kar za 22 točk. Še v uvodu zadnje četrtine je Sacramento povedel s 94:76, nato pa se je začel lov domačih, ki so v zadnjem delu nanizali kar 35 točk.

Pri Memphisu je bil najučinkovitejši Mike Conley z 22 točkami, Španec Marc Gasol jih je dosegel 20. Pri Sacramentu je s 25 točkami izstopal Rudy Gay, DeMarcus Cousins jih je dosegel 22 in 12 skokov.

"Po takšni tekmi ni kaj dosti povedati. Vsekakor je to fantastičen dosežek po tem zaostanku, ki so ga že imeli," je povedal branilec Memphisa Mike Conley, ki se je zavedal tudi sreče, ki jo je imela njegova ekipa v zadnji sekundi, ko je za napad ostal 0,3 sekunde, nepazljivost gostujoče obrambe pa je Memphisu omogočila podajo pod obroč in zmagoviti koš Leeja.

Chicago je s 100:93 premagal Toronto, a se je pri zmagovalcih spet poškodoval Derrick Rose. Pau Gasol je za Chicago prikazal najboljšo predstavo v sezoni in dosegel 27 točk in 11 skokov. Golden State je premagal Brooklyn s 107:99. Najboljši strelec je bil s 25 točkami Klay Thompson.

Dallas je premagal Philadelphio kar s 123:70, z 21 koši pa je spet izstopal tudi Nemec Dirk Nowitzki. Za Dallas je bila današnja zmaga tudi nov klubski rekord, saj Teksačani še niso slavili zmage s 53 točkami razlike. Doslej najvišjo zmago so zabeležili leta 2010, ko so za 50 točk ugnali New York Knicks. Philadelphia še vedno ostaja brez zmage v sezoni. "Govorili smo o dobri novici. In to je dejstvo, da je to liga NBA in nas že naslednji dan čaka nova tekma," je po dvoboju povedal trener Philadelphie Brett Brown, ki ga danes z ekipo čaka gostovanje v Houstonu.