Moštvo iz lige NBA naj bi za košarkarja ponujalo okoli 400 tisoč dolarjev, pri ljubljanskem klubu pa zanimanja San Antonia za njihovega igralca ne komentirajo. Za Baynesa, ki je v letošnji sezoni v evroligi v povprečju na tekmo dosegel 13,8 točke in k temu dodal še 9,8 skoka, se je pred tem zanimal tudi izraelski Maccabi.

Golemac in Krka sporazumno prekinila pogodbo

Iz košarkarskega kluba Krke pa so danes sporočili, da njihov član ni več nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac, s katerim so se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe.

»Predvideno je bilo, da bo v začetku januarja popolnoma zdrav in pripravljen za igranje. Žal se je na zadnjih pregledih ugotovilo, da bo potrebna daljša rehabilitacija in da Jurica še nekaj časa ne bo mogel igrati košarke na nivoju, ki je potreben za igranje v ABA ligi. Ker smo sredi sezone in v polnem tekmovalnem ritmu, Jurica pa rabi več časa za rehabilitacijo, smo se dogovorili za prekinitev pogodbe,“ so v izjavi za javnost zapisali pri slovenskem prvaku.

Golemac se je novomeškemu moštvu pridružil na začetku letošnje sezone, vendar ga je poškodba kolena vseskozi ovirala. Za Krko je tako vpisal vsega šest nastopov, prav že omenjene zdravstvene težave pa so mu preprečile, da bi zaigral tako, kot se je od njega pričakovalo.