Spurs so po relativno izenačenem prvem polčasu glavno razliko naredili v zadnji četrtini, ki so jo dobili kar s 35:14. Najboljši strelec ostrog je bil nekdanji član Union Olimpije Danny Green s 27 točkami. Dosegel je kar sedem trojk, kar je drugi najboljši dosežek v zgodovini finalnih obračunov. Eno več je na eni tekmi dosegel le Ray Allen leta 2010, po sedem pa so jih dosegli še Mike Miller (2012), Ray Allen (2008), Scottie Pippen (1997) in Kenny Smith (1995).

Gary Neal je s klopi dodal 24 točk, od tega šest trojk, v skokih pa sta se izkazala Tim Duncan (12) in Kawhi Leonard (14). Pri gostih je bil najboljši strelec Dwyane Wade s 16 točkami, LeBron James jih je ob 11 skokih dal 15. Spurs so skupaj dosegli 16 trojk, kar je rekord finalnih obračunov.

"Fanta sta res neverjetno zadevala trojke in to v pravih trenutkih," je po tekmi soigralca pohvalil Duncan, trener San Antonia Gregg Popovich pa je dodal: "Res ni kakšno presenečenje, da sta ti dve moštvi v finalu. Kljub tej naši visoki zmagi menim, da se ekipa Miamija ne bo zlahka pustila premagati. Prav tako pa ne naša."

Prvi zvezdnik Miamija James ni imel svojega večera, ob skromnem metu iz igre (7:21) je večer končal s 15 točkami, niti njegovi soigralci. "Nocoj nismo ničesar storili prav. Ne smemo tako igrati ne v napadu ne v obrambi, če si želimo zmagati. Ampak na koncu koncev je to pač le ena zmaga za tekmece, v četrtek se moramo pokazati v boljši luči," je povedal James, ki se ni znašel ob izvrstni obrambi Kawhija Leonarda.