Košarkarji so imeli sinoči v dvorani v San Antoniu vroče razmere. Pokvarila se je namreč klimatska naprava dvorane AT&T, Miami Heat pa vročih razmer v gosteh ni znal izkoristiti. James je moral zaradi zdravstvenih težav, temperatura je v drugem polčasu presegla 33 stopinj Celzija, v zadnji četrtini celo predčasno s parketa.

"Mislim, da so bili v določenem trenutku vsi igralci utrujeni ali dehidrirani. Prav tako sem mnenja, da bo vsem malo odleglo, zdaj ko imamo nekaj dni prosto do naslednje tekme," je po zmagi dejal trener San Antonia Gregg Popovich.

James je tekmo sicer končal z najvišjim izkupičkom točk na tekmi, dosegel jih je 25. A nato so mu, tudi zaradi vročine, ponagajali krči, zaradi česar je tekmo končal predčasno. Ko je tekmo zapustil, je Miami zaostajal le dve točki (92:94), v preostanku srečanja pa so domači goste s Floride nadigrali s kar 16:3.

"To je bil hud udarec. Ko vidiš prvega zvezdnika, kako odšepa z igrišča, veš, da je hudo," pa je po tekmi menil trener Miamija Erik Spoelstra.

Tony Parker je tekmo končal z 19 točkami in osmimi podajami, Manu Ginobili pa je 16 točkam dodal enajst podaj za San Antonio, ki se po letu 1999 poteguje za svoj peti šampionski prstan. Za Miami je Dwyane Wade zbral 19 točk, Chris Bosh jih je dodal 18 in k temu še devet ujetih žog. Ekipa Heat je šele tretje moštvo lige NBA, ki je v finalu četrtič zapored.

Dvaintridesetletni Parker sinoči ni kazal znakov poškodbe, ki jo je utrpel v finalu zahodne konference, ko si je zvil gleženj in moral nato nekaj tekem izpustiti. Tokrat je odigral 37 minut in iz igre metal 8-15. "Bil sem nekoliko zaskrbljen, ampak v drugem polčasu sem se počutil odlično," pa je na vprašanje glede gležnja po tekmi dejal Parker.

Ekipi igrata na štiri zmage, drugo tekmo finalne serije bo v noči na ponedeljek znova gostil San Antonio.