Najbolj prepričljiv na sinočnji tekmi je bil Tony Parker, ki je dosegel 37 točk. Bodo pa košarkarji San Antonia na svoje nasprotnike v finalu morali še nekoliko počakati. V drugem polfinalu so košarkarji ekipe Miami Heat zaenkrat v vodstvu z 2:1 proti Indiana Pacers. Četrta tekma med branilci naslova in Indiano bo na sporedu drevi.

"To je lep občutek. Lani sem Timu Duncanu obljubil, da se bomo uvrstili v finale in imeli možnost osvojiti ligo. Na parketu se vseskozi trudim prikazati svoje najboljše igre, skušam čim več napadati. Mislim, da to počnejo vsi v ekipi. Res smo si želeli zmagati v konferenci, zdaj pa je pred nami še najtežji korak," je po sijajni predstavi dejal Parker.

San Antonio je s tekmecem v finalu konference nazadnje "pometel" leta 2003, ko so bile ostroge boljše od Detroita. V tokratni končnici je San Antonio dobil zadnjih šest zaporednih tekem, poleg tega je dvakrat zapored ugnal ekipo, ki na svojem igrišču še ni bila premagana v končnici.

Parker je odigral odlično tekmo, zadel 15 košev od 21 in vseh šest prostih metov. Moštvo bo zdaj imelo kar nekaj počitka, saj je prva tekma finala na sporedu 1. junija. "Res je odigral vrhunsko," je za svojega moštvenega kolega Parkerja dejal Duncan: "Iz leta v leto je vse boljši in boljši. Dejansko letimo na njegovih krilih in nocoj ste lahko videli, da nas je nosil vso tekmo. Vsekakor smo si finale izredno želeli. Nekajkrat smo bili blizu, zdaj nam je uspelo," pa je po tekmi dejal Tim Duncan, ki je tekmo tokrat končal s 15 točkami in osmimi skoki.

Memphis je korak z nasprotnikom lahko držal le v prostih metih, drugje je bil San Antonio boljši. Z 22 točkami se je izkazal rezervni igralec Quincy Pondexter, 18 jih je zbral v drugem polčasu. Bil je edini igralec Memphisa, ki je sinoči metal z več kot 50-odstotno uspešnostjo. "Naučili smo se, da ni lahko doseči zmag in zmagati v prvenstvu je ena najtežjih stvari nasploh. Mislim, da smo se zelo potrudili, da smo prišli do kod smo, a priznati moramo, da je San Antonio fantastična ekipa. Mislim, da bomo morali prepisati nekaj poglavij iz njihovega učbenika," pa je po tekmi menil Pondexter.