V vrstah ostrog, ki so bojevnike nadigrali na njihovem domačem terenu, sta bila v ospredju Tim Duncan z 19 točkami in šestimi skoki, Kawhi Leonard je dodal 16 točk, zvezdnik Tony Parker pa se je razigral šele v zadnji četrtini, v kateri je prispeval 10 od skupno 13 točk, Tiago Splitter je s 14 točkami vpisal najboljši izkupiček v karieri v ligi NBA.

Pri domačih košarkarjih je bil najuspešnejši z 22 točkami Stephen Curry, kljub težavam s poškodbo gležnja, iz igre je metal 10:25, drugi strelec bojevnikov je bil Jarrett Jack s 15 točkami. San Antonio bo prvo tekmo konferenčnega finala, vsak od krogov se igra na štiri zmage, odprl na domačem parketu.

"So velika ekipa s pravim tekmovalnim karakterjem, zelo dobro se zavedajo, da je priložnosti malo, zato je še toliko pomembneje, da zagrabiš vsako, ki se ti ponuja. Oni so jo," je bil zadovoljen trener ostrog Gregg Popovich, ki je moštvo popeljal do prvega konferenčnega finala po letu 2007.

V polfinalu vzhodne konference pa se je New York Knicks po domači zmagi nad Indiana Pacers s 85:75 izognil prezgodnjemu slovesu ter izsilil še šesto tekmo. Indiana vodi le še s 3:2 v zmagah.

"Nocoj je bil eden tistih obračunov, ko smo pustili srce na parketu," še ni izgubil upanja z 28 točkami in šestimi skoki prvi strelec kratkohlačnikov in tekme Carmelo Anthony. Izkazala sta se tudi rezervista New Yorka J.R. Smith in Chris Copeland, ki sta vsak iztržila po 13 točk. V primeru sobotne zmage Knicks bo sedma tekma v ponedeljek znova v New Yorku, ki si želi postati šele deveta ekipa v zgodovini lige NBA, ki je nadoknadila zaostanek 1:3 ter zmagala enega izmed krogov končnice. "Fantje so me res navdušili, ker so bili dorasli nalogi," je kar žarel trener kratkohlačnikov Mike Woodson.

Pri Indiani je Paul George prispeval 23 točk, šest skokov in šest podaj, zaradi pretresa možganov pa so ostali brez organizatorja igre Georgea Hilla, k porazu pa je levji delež prispevala tudi zelo agresivna igra domačega moštva, saj so košarkarji Indiane izgubili kar 19 žog.