Ob dresu s številko 21, ki ga je nosil Vlade Divac, štirici Chrisa Webbra in dvojki Mitcha Richmonda bo zdaj pod stropom dvorane Sleep Train Arena visela še Stojakovićeva 16.

"To je zame in za družino velik trenutek. Počaščen sem. To je nagrada za vse, kar je naši ekipi uspelo v kratkem času. Zahvaljujem se navijačem, ki so nas vedno podpirali. Moram reči, da so najboljši na svetu. Posebno bi se zahvalil strokovnemu štabu na čelu s trenerjem Rickom Adelmanom in igralcem, ki so vedno verjeli vame," je dejal Stojaković, ki so ga prišli pozdravit nekdanji soigralci Bobby Jackson, Doug Christie, Webber, Scott Pollard in Divac. "Peđa je eden najboljših strelcev, kar sem jih kdaj videl. Veseli me, da sem lahko v takšnih trenutkih skupaj z njim, z mojim dobrim prijateljem. Imel je res fantastično kariero," je povedal Divac.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant je v ligi NBA igral 13 let, poleg Sacramenta je igral še za Indiana Pacers, New Orleans Hornets, Toronto Raptors in Dallas Mavericks, s katerim je osvojil naslov prvaka. V Sacramentu je postal drugi najboljši strelec kluba v zgodovini, je vodilni po številu zadetih trojk in po številu poskusov tovrstnih metov, prav tako pa ima v Sacramentu najboljši odstotek izvajanja prostih metrov (89,3 odstotka).

Stojaković je ob tem še trikrat igral na tekmi zvezd, z reprezentanco Jugoslavije je osvojil zlati medalji na svetovnem prvenstvu v Indianapolisu (2002) in na evropskem prvenstvu v Turčiji (2001) ter bronasto na EP v Franciji (1999).