Proti Avstraliji ste igrali hitreje kot doslej. Ste to načrtovali?

Ne vem. Želja je bila velika, adrenalina ni manjkalo. Zato skušamo doseči koš tudi iz položajev, ki se morda ne zdijo najbolj realni. Toda najpomembnejša je zmaga.

Ste se tudi vi sprostili?

Ves čas govorim, da se moramo vsi podrediti ekipi. Drug drugemu skušamo pomagati po najboljših močeh.

Zdaj lahko poveste, kako ste trpeli med pripravami, ko vam ni šlo.

Nisem trpel. Sem si pa zagotovo želel, da bi prikazal boljšo igro, ker bi s tem pomagal ekipi. Fantje se odlično razumemo. Veliko smo se pogovarjali. Pomagali so mi, jaz pa sem prav tako pomagal drugim. V reprezentanci igraš za svojo državo, pomemben je le ekipni uspeh. Individualne dosežke moramo pustiti ob strani.

Vidno je bilo, da so vas soigralci na klopi zelo spodbujali.

Drži. Želja je bila velika. S srcem in dušo smo držali skupaj. Pred tekmo smo si rekli, da smo dobro pripravljeni in da nima smisla igrati z rezervo v igri, ampak da moramo igrati na vso moč. To smo tudi naredili. Lepo je, ko vidiš, da ti igralci na klopi želijo vse najboljše. Zato še več energije vložiš v igro. Je bilo pa še nekaj napak, ki jih moramo odpraviti.

Ste bili pred prvo tekmo zelo živčni?

Ne. Le želja je bila velika. Več dni smo vadili v tej dvorani. Treningov smo imeli že dovolj, kajti želeli smo si, da se prvenstvo čim prej začne.

Kako ocenjujete tekmo z Mehiko?

Dobro smo začeli, potem so nas ujeli. V drugem delu smo odigrali, kot je potrebno in z veliko razliko zmagali. Zdaj je potrebno pozabiti na tekmi proti Avstraliji ter Mehiki in se osredotočiti na naslednje preizkušnje. Imamo dan časa, da se malo odpočijemo.

Kaj se je dogajalo, ko so vas Mehičani ujeli?

Nismo bili več tako agresivni v obrambi kot prej. Na igrišče smo prišli igralci s klopi, ki nismo bili pripravljeni, kolikor bi morali biti.

Se lahko zgodi, da bi Južno Korejo in Angolo vsaj nekoliko podcenili?

Moramo biti motivirani na vsaki tekmi. Na vsako se je potrebno pripraviti, nato pa reagirati, kot se od nas zahteva. Tukaj smo, da bi naredili dober rezultat, zato se ne smemo sprostiti. aro