Pri tem bo lahko srbski strateg znova močno računal na Jako Klobučarja, ki v letošnji sezoni igra najboljšo košarko svoje kariere. Šestindvajsetletni branilec je otrok Krkine šole, kjer je v mlajših kategorijah prikazoval razkošen talent in bil zato hitro označen za enega največjih talentov v Sloveniji. Prav zaradi tega ga je v svoje vrste zvabil Geoplin Slovan, ki je takrat veljal za valilnico mladih in nadarjenih košarkarjev. Na Kodeljevem je kmalu po prihodu dobil priložnost v članski konkurenci, hkrati pa je osvojil tudi naslov mladinskih državnih prvakov, in to ravno v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Pot ga je nato vodila v Union Olimpijo, kjer je po sili razmer veliko časa preživel na mestu organizatorja igre, kjer se ni najbolje znašel. Hkrati je zaigral tudi v slovenski članski reprezentanci, a večje minutaže nikoli ni dočakal.

Veliko priložnost je ljubitelj Dwyana Wada in Juana Carlosa Navarra dočakal v sezoni 2010/11, ko ga je v svoje vrste zvabil Partizan in mu ponudil možnost, da se izstreli med zvezde. Čeprav se je v Beogradu odlično znašel, pa na parketu ni prikazoval dobrih predstav, kar je bila predvsem posledica pomanjkanja samozavesti. Črno-beli so se mu tako še pred koncem sezone odrekli, zatočišče pa je Klobučar znova našel v zmajevem gnezdu. Po negotovem poletju, ko je znova za kratek čas oblekel dres matičnega kluba Krke, je prvič odšel v tujino. Mnogi so menili, da prestop v drugo italijansko ligo k Ostuni pomeni njegov zaton, a se je zgodilo ravno obratno. V »belem mestu«, kot ga kličejo zaradi številnih belih hiš, se je Klobučar odlično našel, postal prvi igralec moštva in znova našel samozavest, ob tem pa se naučil še italijanščine.

Ohrabren se je Klobučar znova vrnil v Krko, kjer najboljše predstave prikazuje predvsem v letošnji sezoni pod taktirko Aleksandra Džikića, s katerim je kratek čas sodeloval že pri Olimpiji. »Odkar pomnim, se trudim po najboljših močeh. Zakaj se mi je ravno letos bolj odprlo, ne vem. Kot kaže, za vsakega enkrat pride čas, če se trudi in verjame v to. Trdo delo se vedno obrestuje, slej ko prej,« ostaja skromen Klobučar, ki se lahko z vrnitvijo Jureta Zdovca nadeja, da bo znova v kombinacijah tudi za državno reprezentanco. Ravno Zdovc je bil namreč tisti, ki je v njegovi karieri močno verjel vanj in ga v ospredje porival tako pri Olimpiji kot slovenski državni reprezentanci.