Kako je prišlo do sodelovanja z Olimpijo?

Ker sem brez kluba, sem z Olimpijo treniral že vse od začetka priprav. Sicer sem dobil nekaj ponudb, a me do sedaj še nobena ni zadovoljila. Ker se sezona približuje, sem se odločil, da zaigram za moštvo trenerja Aleša Pipana, dokler na moj naslov ne pride nekaj, s čimer bom zadovoljen.

Ste zadovoljni s pogoji in soigralci v klubu?

Z vsem, tudi trenerjem Alešem Pipanom, s katerim se odlično razumeva. Najin dober odnos sega še v čase Geoplina Slovana, ko sva prvič skupaj sodelovala. Že takrat se je pri njem odlično delalo, tako da je bila moja odločitev zaradi njega še toliko lažja.

Odločili ste se, da boste pri Olimpiji igrali zastonj. Kako to?

Saj vsi dobro vemo, v kakšnem finančnem stanju je Olimpija. Tudi gospodarstvo je pri nas še vedno v recesiji, zato klub težko pride do novih sponzorjev in novega denarja. Zato sem se odločil, da igram brez plačila, zraven pa skrbim, da me potencialni delodajalci lahko vidijo na delu.

Torej lahko denimo že jutri odidete drugam?

Tako je, takšen je dogovor s klubom. Sicer pa v košarki nikoli ne veš. Lahko že jutri, tako kot ste dejali, pride ustrezna ponudba, lahko čez mesec, dva... Bomo videli. V vsakem primeru pa bom v času, ki ga bom preživel v zeleno-belem dresu, dal od sebe vse, da moštvu pomagam do čim boljših rezultatov.

Potem ste trenutno stoodstotno osredotočeni na Olimpijo. Kaj pričakujete od sezone?

Težko rečem. Mislim, da v evropskem pokalu sploh ne bom igral in bom za začetek nastopal samo na superpokalu in v ligi ABA. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale. Če me Olimpija registrira za evropsko tekmovanje, potem ne smem nastopati za noben drug klub v tem tekmovanju, zato bomo s tem še nekoliko počakali.

Kaj pa bi lahko dejali o moči letošnje Olimpije?

Za zdaj kaže, da imamo prijetno mešanico mladih in izkušenih igralcev. Sami ste videli, kako so mladi hitri in agresivni. Izpostavil bi Gregorja Hrovata, ki je odličen v obrambi, hkrati pa neugoden tudi v napadu. Igramo moderno in hitro košarko, kar mi je izredno všeč, in moram priznati, da v njej močno uživam.

Bosta z Alenom Omićem tvorila močno centrsko linijo?

Bomo videli. Alen je trenutno še malce poškodovan, a upam, da bo v sredo za pripravljalno tekmo proti Igokei v Stožicah pripravljen.

Mu na treningih že pomagate s kakšnimi nasveti?

Z nami je do turnirja v Novem mestu opravil šele en trening, tako da časa za kaj takšnega še ni bilo. Sva se pa v tem času veliko pogovarjala in komaj čakam, da zaigrava skupaj.

So se v vas prebudili kakšni posebni občutki, ko ste znova oblekli zeleno-beli dres?

Na čas, ki sem ga v preteklosti preživel pri Olimpiji, imam lepe spomine. V Tivoliju sem odigral najboljšo sezono v evroligi v karieri, tako da sem zares zadovoljen, da bom lahko znova pomagal klubu, ne glede na to, za koliko časa.

Osebno ste dobro pripravljeni na prihajajočo sezono?

Kar v redu, toda stoodstotno pripravljen še nisem. Manjka mi malo občutka, saj se sem ter tja še vedno kar nekoliko izgubim v igri. A to bom pridobil nazaj le skozi tekme.

Ste kaj spremljali nastope slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu?

Sem. Igra je bila odlična, reprezentanci pa je, glede na ekipo, ki jo je imel selektor Jure Zdovc na voljo, uspel vrhunski rezultat.

Kakšen je vaš status v slovenski reprezentanci? Ste se je dokončno odrekli?

Nisem. Po tako turbulentni sezoni, kot sem jo imel pri Olympiacosu, sem selektorju Zdovcu v pogovoru dejal, da tako psihično kot fizično nisem pripravljen za nastope v reprezentančnem dresu. Zmenili smo se, da je bolje, da počivam. Na mojem mestu je Alen Omić prikazal dobre predstave, tako da bi lahko rekli, da je bila to prava odločitev.

Torej boste prihodnje leto znova kandidirali za mesto v reprezentanci?

Seveda. Jasno sem povedal, da sem vedno na voljo slovenski reprezentanci. Samo upam, da bom zdrav. To je vse.