Kot pravijo v Heliosu, so dejstvu, da Rebec ostane v Domžalah botrovala tri dejstva: "Odškodnina za Rebca ne dosega tržne vrednosti, ki jo ima ta talentiran igralec, Olimpija niti ne more zagotoviti ustreznega financiranja odškodnine in kot tretje, nova ideja o mladem, svežem in atraktivnem timu zahteva ravno takšnega vodjo ekipe, kot bo Matic Rebec."

Pri Domžalah se trenutno aktivno ukvarjajo s prenovo in dodajajo, da je Rebec tudi odličen vzornik za mlade in vodja ekipe.

Kanacević okrepil Union Olimpijo

Košarkarski klub Union Olimpija je v svoje vrste pripeljal Halila Kanacevića, 203 centimetre visokega igralca, ki lahko igra na obeh centrskih položajih. Dvaindvajsetletnik, ki ima ameriško in črnogorsko državljanstvo, je z zmaji podpisal enoletno pogodbo.

Kanacević je sezoni 2013/14 nastopal za univerzo St. Joseph's. V študentski ligi NCAA je v povprečju dosegal 10,8 točke, 8,8 skoka, 4,4 podaje in 1,5 blokade na tekmo v 32 minutah igre. Šolanje na univerzi je končal že decembra lani, zato je po končani študentski ligi odšel v Evropo, kjer je aprila za končnico prvenstva podpisal z italijansko Virtus Romo. Ekipi je pomagal do polfinala lige. Letos poleti je nastopal tudi v poletni ligi NBA, kjer je nosil dres Denver Nuggets.

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije, je o novi okrepitvi povedal: "Kanacević je igralec, ki lahko igra na obeh centrskih položajih. Nima še veliko izkušenj z igranjem v Evropi, a verjamemo, da se bo hitro prilagodil. Sestavljamo mlado, borbeno in svežo ekipo. Zanj smo pridobili dobra priporočila in vem, da prihaja izjemno motiviran. Na centrskih položajih računamo še na mladega Vasilije Vučetića, Dina Murića, Blaža Mahkovica in Alena Omića."